Το ρωσικό υπουργείο Υγείας ενέκρινε το εμβόλιο του κορωνοϊού - Εμβολιάστηκε η κόρη του Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κορωνοϊού στον κόσμο, προσθέτοντας ότι η κόρη του έχει ήδη λάβει το εμβόλιο.

Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya της Μόσχας, έλαβε το πράσινο φως από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας την Τρίτη, όπως αποκάλυψε ο Πούτιν, σύμφωνα με το RT. Είπε ότι ελπίζει ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει σύντομα μαζική παραγωγή του εμβολίου Covid-19.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί κατά του ιού. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η κόρη του ανέβασε θερμοκρασία μετά τη χορήγηση του εμβολίου, αλλά γρήγορα επανήλθε.

«Μία από τις κόρες μου έλαβε το εμβόλιο. Με αυτή την έννοια, συμμετείχε στο πείραμα. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό, είχε λίγο πυρετό, την επόμενη μέρα τίποτα και αυτό ήταν όλο.»

Η Αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, δήλωσε ότι το εμβόλιο θα χορηγηθεί σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας από τον Σεπτέμβριο. Θα είναι διαθέσιμο στο κοινό σε εθελοντική βάση από τον Ιανουάριο.
 

Πηγή: RT