Το ΝΑΤΟ ζητά από το Ιράν να σταματήσει να προμηθεύει drones στη Ρωσία

Σε κοινό  ανακοινωθέν που δημοσιεύθηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Λιθουανία, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ τόνισαν ότι «η υποστήριξη του Ιράν στον ρωσικό επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας» επηρεάζει την ευρωατλαντική ασφάλεια

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει «σοβαρή ανησυχία» για τις «κακόβουλες δραστηριότητες» του Ιράν σε συμμαχικά εδάφη, προτρέποντας τη χώρα να σταματήσει να προμηθεύει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Σε κοινό  ανακοινωθέν που δημοσιεύθηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Λιθουανία, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ τόνισαν ότι «η υποστήριξη του Ιράν στον ρωσικό επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας» επηρεάζει την ευρωατλαντική ασφάλεια. 

«Καλούμε το Ιράν να σταματήσει τη στρατιωτική υποστήριξή του στη Ρωσία, ιδιαίτερα τη μεταφορά Μη Πληροφόρων Αεροσκαφών (UAV) που έχουν χρησιμοποιηθεί για επίθεση σε κρίσιμες υποδομές, προκαλώντας εκτεταμένες απώλειες αμάχων», δήλωσαν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ. 

«Εκφράζουμε τη σοβαρή μας ανησυχία για τις κακόβουλες δραστηριότητες του Ιράν εντός των συμμαχικών εδαφών», προστίθεται στην ανακοίνωση. 

Οι σύμμαχοι επανέλαβαν επίσης τη «σαφή αποφασιστικότητά» τους ότι το Ιράν δεν αναπτύσσει ποτέ πυρηνικό όπλο, καλώντας τη χώρα να «εκπληρώσει τις νομικές της υποχρεώσεις βάσει της συμφωνίας διασφαλίσεων που απαιτείται από τη Συνθήκη Μη Διάδοσης». 

Πηγή: skai.gr