ΚΑΙΡΟΣ

Το Κρεμλίνο παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε με το συμβούλιο ασφαλείας του για την εξέλιξη της κατάστασης στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. 

«Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση έδωσαν αρκετή προσοχή στην κατάσταση στη Βενεζουέλα υπό το φως των νέων για την απόπειρα πραξικοπήματος» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Την ίδια στιγμή το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ότι προσφεύγει στην βία σε μία αδιάντροπη προσπάθεια να τραβήξει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας στις συγκρούσεις. «Η ριζοσπαστική αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας έχει για μία ακόμη φορά επιστρέψει στις βίαιες μεθόδους αντιπαράθεσης. Αντί να επιλύσουν ειρηνικά τις πολιτικές διαφορές έχουν πάρει μία πορεία που σχεδιάστηκε για να προκαλέσει σύγκρουση, παραβιάσεις της δημόσιας τάξεις και συγκρούσεις που θα εμπλέκονται οι ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει στείλει στο Καράκας περίπου 100 άτομα στρατιωτικό προσωπικό, το οποίο σύμφωνα με το Κρεμλίνο είναι στρατιωτικοί ειδικοί. Τα ρωσικά ΜΜΕ επικαλούνται την ρωσική πρεσβεία στη Βενεζουέλα που επιβεβαιώσει ότι το ρωσικό προσωπικό δεν έχει καμία συμμετοχή στις συγκρούσεις μεταξύ των αρχών και της αντιπολίτευσης. 

Πηγή: skai.gr