Κλείσιμο

Το κρέας… ψάρι βαφτίζει ο Ακάρ: Η Ελλάδα είναι επεκτατική, κοιτάξτε τον χάρτη!

Το κρέας ψάρι προσπαθεί να βαφτίσει για άλλη μια η Τουρκία, κατηγορώντας την Ελλάδα… ότι σαμποτάρει το θετικό κλίμα. Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη των προκλητικών δηλώσεων πήρε ο υπουργός Άμυνας της γείτονος Χουλουσί Ακάρ, αναφέροντας μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι επεκτατική χώρα! 

«Οι Έλληνες γείτονές μας με τις πράξεις και τη ρητορική τους κάνουν κάθε προσπάθεια να σαμποτάρουν τις θετικές ενέργειες. Με αυτές τις προβοκάτσιες τις προκλήσεις και τη ρητορική δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά» ισχυρίστηκε ο Χουλουσί Ακάρ. 

«Όσοι αποκαλούν την Τουρκία ‘’επεκτατική’’ πρέπει να κοιτάξουν την ιστορία. Και αφήστε τους να δουν τις εξελίξεις μέχρι σήμερα, στο χάρτη. Είναι πολύ σαφές ποιος είναι επεκτατικός εκεί και πώς έχει εξαπλωθεί. Είναι μεγάλο λάθος να κατηγορούμε την Τουρκία για επέκταση και να δείχουμε την Τουρκία ως απειλή…» πρόσθεσε.  

Σύμφωνα με τον Ακάρ «η τουρκική ιστορία είναι πολύ σαφής, ξεκάθαρη και διαφανής. Το πρόσωπο αυτού του έθνους είναι λευκό. Δεν υπάρχει γενοκτονία στην ιστορία μας. Χθες, η Αρμενία, σήμερα η Ελλάδα κάνουν κάποιους ισχυρισμούς, διαβάζουν την ιστορία ανάποδα, αυτό είναι παραίσθηση. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Είναι ένα ψέμα, είναι λάθος».

Από πλευράς του ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από τα Χανιά όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις από τα 80 χρόνια της μάχης της Κρήτης επισήμανε το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων για τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. 

Πηγή: skai.gr