Το Ισραήλ έπληξε 320 στόχους της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ την Κυριακή στη Γάζα - Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη (Βίντεο)

Οι IDF υποστηρίζουν ότι η Πολεμική Αεροπορία έπληξε σήραγγες όπου κρύβονταν στελέχη της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, στρατιωτικές τοποθεσίες, θέσεις παρατήρησης και θέσεις όλμων και αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων

Μαίνονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) να ανακοινώνουν ότι έπληξαν περίπου 320 στόχους που ανήκουν στη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ χθες, Κυριακή. 

Μάλιστα, δημοσίευσαν στην πλατφόρμα Χ ανάλογο βίντεο από τα χτυπήματά τους.

Καθώς προετοιμάζονται για μια χερσαία επίθεση στη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός επισημαίνει ότι οι βομβαρδισμοί επικεντρώνονται σε τοποθεσίες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να θέσουν σε κίνδυνο τις δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το IDF υποστηρίζει ότι η Πολεμική Αεροπορία έπληξε σήραγγες όπου κρύβονταν στελέχη της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, στρατιωτικές τοποθεσίες, θέσεις παρατήρησης και θέσεις όλμων και αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι δυνάμεις πεζικού, πυροβολικού και τανκς έπληξαν μια σειρά από κελιά τρομοκρατών της Χαμάς στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου ενός που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση με πυραύλους στα σύνορα.

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη

Την ίδια ώρα, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαλαζόν, κοντά στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.

Κάτοικοι είπαν στο Reuters πως ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή στον καταυλισμό και συλληψεις, ενώ συγκρούσθηκαν με ενόπλους και μερικούς νέους που πετούσαν πέτρες.

Αυτή τη στιγμή οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί στα περίχωρα του καταυλισμού, πρόσθεσαν οι κάτοικοι.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση για τα επεισόδια.

Πηγή: skai.gr