Το Ισραήλ δεν δέχεται τις διευκρινίσεις του Αντόνιο Γκουτέρες – Ζητεί εκ νέου να παραιτηθεί 

«Παραμορφώνει και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα» δηλώνει ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη

Το Ισραήλ δεν δέχεται τις διευκρινίσεις του Αντόνιο Γκουτέρες, θεωρώντας τις ανεπαρκείς. Ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Γκιλάντ Ερντάν, αντέδρασε με οργή στις σημερινές (Τετάρτη) δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, καλώντας τον για άλλη μια φορά να παραιτηθεί.

«Είναι ντροπή για τον ΟΗΕ το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας δεν ανακαλεί τα λόγια του και δεν μπορεί καν να απολογηθεί για όσα είπε χθες. Πρέπει να παραιτηθεί» ξεκαθάρισε ο Ερντάν.

Λέγοντας ότι «παραμορφώνει και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα», ο Ερντάν κατηγόρησε τον αρχηγό του ΟΗΕ ότι κατηγόρησε το Ισραήλ για τη βάναυση επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Κάθε άτομο καταλαβαίνει πολύ καλά ότι το νόημα των λόγων του είναι ότι το Ισραήλ έχει ευθύνες για τις ενέργειες της Χαμάς ή, τουλάχιστον, δείχνει την κατανόησή του για το ‘’υπόβαθρο’’ που οδήγησε στη σφαγή». 

«Ένας Γενικός Γραμματέας που δεν καταλαβαίνει ότι η δολοφονία αθώων δεν μπορεί ποτέ να γίνει κατανοητή από κανένα ‘’υπόβαθρο’’ δεν μπορεί να είναι Γενικός Γραμματέας» κατέληξε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.
 

Πηγή: skai.gr