Το δωμάτιο «τάφος» της Microsoft: Κανείς δεν μπορεί να μείνει εκεί πάνω από μία ώρα – Επικρατεί νεκρική σιγή 

To «πιο ήσυχο δωμάτιο του κόσμου», σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες - Mόλις κλείσει η πόρτα, ο άνθρωπος βρίσκεται στην απόλυτη σιωπή που το σώμα βιώνει μόνο στον θάνατο 


Το 2015, στα κεντρικά της Microsoft στο in Redmond της Ουάσιγκτον, κατασκευάστηκε «το πιο ήσυχο δωμάτιο του κόσμου», σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες (κεντρική φωτό). 

Στο δωμάτιο αυτό επικρατεί κυριολεκτικά νεκρική σιγή καθώς δεν περνάει ούτε ο απειροελάχιστος εξωτερικό ήχος – μόλις κλείσει η πόρτα, ο άνθρωπος βρίσκεται στην απόλυτη σιωπή που το σώμα βιώνει μόνο στον θάνατο. 

domatio

Το δωμάτιο σχεδιάστηκε για να προσφέρει στους εργαζόμενους στιγμές ηρεμίας και επαφής με τον εσωτερικό εαυτό τους. Ωστόσο, κανείς δεν έχει καταφέρει να μείνει σε αυτό τον χώρο για παραπάνω από 45 λεπτά. 

Χωρίς να μπαίνει κανένας ήχος από τον έξω κόσμο, η απόλυτη σιωπή μετατρέπεται σταδιακά σε ένα αφόρητο κουδούνισμα στα αυτιά.

Η έλλειψη ηχούς «βλάπτει τη χωρική επίγνωση» και οδηγεί τον άνθρωπο σε αποπροσανατολισμό ενώ λόγω του βουητού στα αυτιά, κάποιος μπορεί να χάσει την ισορροπία του. 

«Όταν γυρνάς το κεφάλι σου, μπορείς ακόμη και να ακούσεις αυτή την κίνηση. Μπορείς να ακούσεις  τον εαυτό σου να αναπνέει» είχε δηλώσει πρόσφατα στην New York Post ο  Hundraj Gopal, σχεδιαστής του «ησυχαστηρίου» της Microsoft. 
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: Microsoft