Αυτά είναι τα κομμάτια του Titan που βρέθηκαν σε βάθος 4 χιλιομέτρων στον Ατλαντικό - Δείτε φωτογραφία

«Αν υπάρξει κάποια βλάβη, θα είναι μία στιγμιαία έκρηξη», δήλωσε ο συνιδρυτής της Oceagate Expeditions, Guillermo Söhnlein

Φωτογραφία από το βαθυσκάφος Titan και τα κομμάτια που εντοπίστηκαν στον βυθό του Ατλαντικού, σε βάθος 4 χιλιομέτρων, έδωσε στη δημοσιότητα η Oceangate Expeditions, προσδιορίζοντας το μέγεθος της καταστροφής.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εντοπίστηκαν το πλαίσιο προσγείωσης, ένα πίσω κάλυμμα του υποβρυχίου, ένα φινιστρίνι, o κώνος της μύτης και κομμάτια από το πλαίσιο πίεσης, το οποίο και επιβεβαίωσε τη βιαιότητα της έκρηξης. 

Ο συνιδρυτής της OceanGate, της εταιρείας που διαχειρίζεται το υποβρύχιο, είπε ότι μπορεί να υπήρξε «στιγμιαία έκρηξη» του σκάφους. Ο Guillermo Söhnlein, ο οποίος ίδρυσε την OceanGate με τον Stockton Rush, ο οποίος ήταν μέσα στο Titan, είπε στο BBC News:

«Γνωρίζω ότι το πρωτόκολλό μας για τις χαμένες επικοινωνίες είναι για τον πιλότο να εμφανίσει το sub. Από την αρχή πάντα πίστευα ότι αυτό πιθανότατα θα έκανε ο Stockton. Σε αυτήν την περίπτωση, γίνεται πολύ δύσκολο να βρεθεί το υποβρύχιο, επειδή το πλοίο επιφανείας δεν θα ήξερε ότι ανεβαίνει και δεν θα ήξερε πού να ψάξει». 

«Αυτό που ξέρω είναι, ανεξάρτητα από το υποβρύχιο, όταν λειτουργείς σε βάθος η πίεση είναι τόσο μεγάλη σε οποιοδήποτε υποβρύχιο που αν υπάρξει βλάβη θα ήταν μια στιγμιαία έκρηξη. Αν συνέβαινε αυτό, θα είχε συμβεί πριν από τέσσερις ημέρες», πρόσθεσε.

titan

Πηγή: skai.gr