Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν για τη Συρία: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν και οι δύο πλευρές να συνεχιστούν οι συνομιλίες και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για τη Συρία.

Σε ομιλία του ο Ερντογάν ήταν πολύ πιο μαλακός στις δηλώσεις του για τα μέτρα που θα ακολουθήσει στην Ιντλίμπ, ενώ η Ρωσία επιμένει να φύγουν οι τζιχαντιστές από την Ιντλίμπ, οι οποίοι ξεπερνούν τους 20.000.

O Ερντογάν, επίσης, δήλωσε ότι η Τουρκία θα πλήττει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις όπου τις συναντά στη βόρεια Συρία, αν πληγεί και άλλος τούρκος στρατιώτης, και μπορεί να κάνει και χρήση αεροπορικής ισχύος, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τη Ρωσία ότι συμμετέχει στη «σφαγή» αμάχων στη βορειοδυτική Συρία.

Στην ομιλία του δήλωσε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να απωθήσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου πέραν των τουρκικών θέσεων παρατήρησης στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ. «Θα το πράξουμε χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε απαραίτητα μέσα, στον αέρα ή στο έδαφος», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Το καθεστώς και οι ρωσικές δυνάμεις (...) που το υποστηρίζουν επιτίθενται αδιάκοπα σε αμάχους, διαπράττουν σφαγές και αιματοχυσίες», πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: skai.gr