Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Τατάρ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Κύπρου, Κυριάκου Κούσιου, ο Πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης επικοινώνησε με τον Ερσίν Τατάρ για να εκφράσει τις ευχές του για την ανάδειξη του ως ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε προς τον κ. Τατάρ να συναντηθούν το ταχύτερο δυνατόν για μια πρώτη γνωριμία και επαφή κάτι που ο κ. Τατάρ απεδέχθη.

«Ακολούθως», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με την Ειδική Αντιπρόσωπο του γγ των ΗΕ στην Κύπρο κ. Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, την οποία ενημέρωσε για την πρόθεση των δύο ηγετών για συνάντηση και η οποία ανέλαβε να προβεί στις αναγκαίες διευθετήσεις προς αυτό τον σκοπό, στο οίκημα των ΗΕ στη Λευκωσία.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον απερχόμενο Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, τον οποίον ευχαρίστησε για τη μέχρι σήμερα συνεργασία που είχαν.

Ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε τον κ. Ακκιντζί ότι θα παραμείνουν σε επαφή και σημείωσε ότι προσβλέπει στη συνδρομή του σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, με τον κ. Ακκιντζί να επιβεβαιώνει ότι θα είναι πάντοτε στη διάθεση των δύο ηγετών στις προσπάθειες τους αυτές, καθώς επίσης και για επικράτηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της προκοπής στην πατρίδα μας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον κ. Ακκιντζί προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και κάθε καλό στην περαιτέρω πορεία του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ