Τζάστιν Μπίμπερ: Tι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt που τον ταλαιπωρεί- Πώς προκαλείται και τι συμπτώματα έχει

Το ξαφνικό πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί αυτές τις ημέρες τον ποπ τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ακυρώσει όλες του τις συναυλίες, ανησύχε όπως ήταν λογικό τους θαυμαστές του. Τι πρέπει να ξέρουμε για το σύνδρομο Ramsay Hunt

Ο αστέρας της ποπ Τζάστιν Μπίμπερ ανακοίνωσε ότι το πρόσωπό του έχει υποστεί μερική παράλυση από μια ιογενή πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Ramsay Hunt, και προκαλείται από τον ίδιο ιό, που γεννά στον οργανισμό την ανεμοβλογιά και έρπητα ζωστήρα.

Το ξαφνικό πρόβλημα υγείας ταλαιπωρεί αυτές τις ημέρες τον ποπ τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ακυρώσει όλες του τις συναυλίες, ανησύχε όπως ήταν λογικό τους θαυμαστές του.

Σε βίντεο που ανάρτησε ο Μπίμπερ στο Instagram έδειξε ότι δεν μπορεί να κουνήσει τη μία πλευρά του προσώπου του.

«Είναι αρκετά σοβαρό όπως μπορείτε να δείτε», ανέφερε στο βίντεο. «Είναι από έναν ιό που επιτίθεται στο νεύρο του αυτιού μου και στα νεύρα του προσώπου και έχει προκαλέσει την παράλυσή του. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το μάτι δεν ανοιγοκλείνει. Δεν μπορώ να χαμογελάσω από αυτή την πλευρά του προσώπου μου, αυτό το ρουθούνι δεν κινείται. Οπότε υπάρχει πλήρης παράλυση σε αυτή την πλευρά του προσώπου μου», περιέγραψε.

«Για όσους είναι απογοητευμένοι από την ακύρωση των επόμενων σόου μου, απλά σωματικά προφανώς δεν είμαι σε θέση να τα πραγματοποιήσω. Το σώμα μου μου λέει ότι πρέπει να ρίξω ρυθμούς. Ελπίζω να καταλαβαίνετε», ανέφερε ο Μπίμπερ και συμπλήρωσε ότι δεν είναι σίγουρος πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την ανάρρωσή του.

«Θα χρησιμοποιήσω αυτή την περίοδο για να ξεκουραστώ, να χαλαρώσω και να επιστρέψω στο 100%, έτσι ώστε να μπορώ να κάνω αυτό για το οποίο γεννήθηκα», τόνισε, ευχαρίστησε τους θαυμαστές του για την υπομονή και είπε ότι κάνει ασκήσεις προσώπου για να τον βοηθήσουν.

Το σύνδρομο Ramsay Hunt (RHS)είναι μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από παράλυση του νεύρου του προσώπου και εξάνθημα στο αυτί ή και έρπητα ζωστήρα στο στόμα, ενώ μπορεί να προκαλέσει μέχρι ζάλη ή και απώλεια ακοής.

Σε περιπτώσεις συνδρόμου Ramsay Hunt, ο μέχρι πρότινος αδρανής ιός της ανεμοβλογιάς - έρπητα ζωστήρα «ξυπνάει» και εξαπλώνεται για να επηρεάσει το νεύρο του προσώπου.

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ένα επώδυνο εξάνθημα μέσα στον ακουστικό πόρο και έξω από το αυτί, κατά περιόδους που προσβάλλει τη γλώσσα και τον ουρανίσκο, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή Icahn στο Όρος Σινά.

Λόγω της πάθησης του εσωτερικού αυτιού, οι ασθενείς μπορεί επίσης να υποφέρουν από ίλιγγο (αίσθημα ζάλης ή αντίληψης πως τα πράγματα γύρω τους  περιστρέφονται), ή εμβοές, κουδούνισμα στο αυτί.

Το σύνδρομο Ramsay Hunt μπορεί επίσης να προκαλέσει απώλεια ακοής στο αυτί από την μεριά του προσώπου που έχει παραλύσει.

Όπως και στην περίπτωση του Bieber, μπορεί επίσης να προκαλέσει αδυναμία, χαλάρωση στους μύες του προσώπου ή παράλυση στο πλάι του προσώπου που έχει προσβληθεί από τον ιό.

Η αίσθηση αδυναμίας μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στο κλείσιμο του ενός ματιού, στις εκφράσεις του προσώπου και στην μάσηση, καθώς το φαγητό μπορεί να φύγει από την μεριά που υφίσταται η παράλυση.

Η θεραπεία αποτελείται από στεροειδή όπως η πρεδνιζόνη για τη μείωση της φλεγμονής και τα φάρμακα για τον πόνο. Κατά καιρούς, μπορεί να συνταγογραφηθούν αντιιικά φάρμακα που βοηθούν στην οικογένεια του έρπητα, όπως η ακυκλοβίρη ή η βαλακυκλοβίρη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πλήρης ανάκαμψη δεν είναι βέβαιη. Μερικοί όμως αναρρώνουν σε λίγους μήνες. Όσο νωρίτερα γίνει αντιληπτή η πάθηση τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες ανάρρωσης.

Πηγή: skai.gr