Γαλλία: Ο πρέσβης της Τουρκίας εξέφρασε «ευγνωμοσύνη» για την αποστολή βοήθειας από τη Γαλλία και την Ελλάδα

«Είμαστε ικανοποιημένοι που σήμερα η γείτονας και σύμμαχός μας Ελλάδα μας στηρίζει», δήλωσε ο πρέσβης της Τουρκίας

Ο πρέσβης της Τουρκίας στη Γαλλία, Αλί Ονανέρ, μίλησε σήμερα στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό A2 σχετικά με τις ανάγκες της χώρας του για την αντιμετώπιση του καταστροφικού σεισμού, εκφράζοντας "ευγνωμοσύνη" για την αποστολή βοήθειας από τη Γαλλία, αλλά και από την Ελλάδα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν "είναι, δυστυχώς, πιο συχνά οι δραματικές καταστάσεις που φέρνουν κοντά τους λαούς;» ο Ονανέρ είπε: "Έχετε δίκιο. Σε τέτοιες καταστάσεις κανείς δεν έχει το χρόνο να σκεφτεί τις όποιες διενέξεις. Και έχουμε επίσης την εμπειρία του σεισμού του 1999, όταν με κάποιες εβδομάδες διαφορά είχαμε μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία και στην Ελλάδα και μπορέσαμε να παράσχουμε βοήθεια στη γείτονα και σύμμαχο Ελλάδα και η Ελλάδα μας στήριξε κι εκείνη". Στο σημείο αυτό επανέλαβε, όπως και σε χθεσινή του τηλεοπτική εμφάνιση, ότι "είμαστε ικανοποιημένοι που σήμερα η γείτονας και σύμμαχός μας Ελλάδα μας στηρίζει".

Εξάλλου κατά τη διάρκεια της σημερινής συνόδου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης τήρησαν ενός λεπτού σιγή ως φόρο τιμής στους περισσότερους από 5.000 νεκρούς από τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία.

«Η Γαλλία κινητοποιείται με τους εταίρους της για να παράσχει βοήθεια έκτακτης ανάγκης στους πληγέντες πληθυσμούς» και «οι γαλλικές ομάδες διάσωσης βρίσκονται επί τόπου για να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης, έρευνας και βοήθειας», υπογράμμισε η πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Γιαέλ Μπραούν-Πιβέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ