Θετικός στην Covid-19 ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκε θετικός στην Covid-19, μολονότι έχει εμβολιαστεί, εμφανίζει συμπτώματα παρόμοια με της γρίπης και θα μπει σε καραντίνα για 10 ημέρες.

"Χαίρομαι πολύ που είχα εμβολιαστεί επειδή χωρίς το εμβόλιο είμαι βέβαιος ότι δεν θα αισθανόμουν τόσο καλά. Τα συμπτώματά μου θα ήταν πολύ χειρότερα", έγραψε στο Twitter ο 66χρονος συντηρητικός γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα.

Ο Γκρέιαμ ανέφερε ότι εμφάνισε συμπτώματα παρόμοια με της γρίπης το Σάββατο, ζήτησε ιατρική βοήθεια σήμερα το πρωί και λίγο αργότερα ένας γιατρός τον ενημέρωσε ότι βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

"Αισθάνομαι σαν να έχω ιγμορίτιδα και προς το παρόν τα συμπτώματα είναι ήπια", πρόσθεσε ο Γκρέιαμ, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Δεν διευκρίνισε πάντως αν έχει προσβληθεί από την παραλλαγή Δέλτα του SARS-CoV-2, που ευθύνεται για την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων στις ΗΠΑ, ιδίως στις νότιες Πολιτείες, όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων παραμένει σχετικά χαμηλό. Στη Νότια Καρολίνα το 46% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για την Covid-19, σύμφωνα με την καταγραφή του πρακτορείου Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: ΗΠΑ