Θάνατος Βασίλισας Ελισάβετ: Τα συλλυπητήρια τους εκφράζουν Φον ντερ Λάιεν, Μισέλ και Μπορέλ

Σύσσωμοι οι πολιτικοί ηγέτες της ΕΕ και του πλανήτη γενικότερα εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο της Βασίλισσας

Τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ απηύθυναν η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ.

«Βίωσε τον πόλεμο και τη συμφιλίωση στην Ευρώπη και πέραν αυτής και βαθιές αλλαγές στον πλανήτη και τις κοινωνίες μας», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν σταμάτησε να επιδεικνύει ηρεμία και αφοσίωση, κάτι που πρόσφερε δύναμη σε πολλούς».

«Οι σκέψεις μας είναι με τη βασιλική οικογένεια και όλους αυτούς που θρηνούν για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στο Ηνωμένο Βασίλειο και όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ.

«Η ΕΕ αποτίει φόρο τιμής στη μοναδική της συνεισφορά στην οικοδόμηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης. Ενώ η απώλειά της θα γίνει αισθητή σε όλο τον κόσμο, οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της και τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε από την πλευρά του ο Μπορέλ.

Πηγή: skai.gr