Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκα σε εξωτερικούς χώρους σε περιοχές με λιγότερα κρούσματα στην Ιταλία

Όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο Ιταλός υφυπουργός υγείας Αντρέα Κόστα, από τις 11 Φεβρουαρίου θα πάψει να είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας στους ανοικτούς χώρους των περισσότερων περιφερειών.

«Πρόκειται για ένα μήνυμα ελπίδας, με παραλήπτες όλους τους Ιταλούς», πρόσθεσε ο Κόστα. Η απόφαση αυτή, αναμένεται να ισχύσει, αρχικά, στις λευκές ζώνες ( δηλαδή τις περιφέρειες με τα λιγότερα κρούσματα) αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός υπογράμμισε ότι «δεν βλέπει μεγάλες διαφορές με τις κίτρινες και πορτοκαλί ζώνες, διότι η εμβολιαστική εκστρατεία πάει πολύ καλά».

Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στην σταδιακή χαλάρωση των μέτρων προστασίας που ανακοίνωσε, την περασμένη εβδομάδα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία τα περιστατικά κορονοϊού είναι 41.247, με 326 θανάτους. Στο σύνολο των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν (393.663) θετικό προέκυψε το 10,4%, ποσοστό το οποίο επιβεβαιώνει την πτωτική τάση των τελευταίων ημερών.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, τέλος, βρίσκονται 1.423 ασθενείς με covid 19 (8 λιγότεροι από χθες) και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 18.675 ασθενείς, δηλαδή 177 περισσότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ