Τελικά υπάρχει το βίντεο με το θάνατο του Μπαγκντάντι που παρακολούθησε ο Τραμπ;

Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του περιέγραψε εξονυχιστικά την επιχείρηση κατά του Αλ Μπαγκντάντι, καθώς επίσης και τις τελευταίες του στιγμές.

Το βίντεο του θανάτου του Αλ Μπαγκντάντι το χαρακτήρισε ως «κάτι απίθανο για να το παρακολουθεί κάποιος» και «έμοιαζε με ταινία».

Σύμφωνα όμως με τους στρατιωτικούς, το βίντεο που είδε ο Τραμπ ήταν ένα εναέριο βίντεο της περιοχής στο οποίο καταγράφονταν οι κινήσεις όσων δρούσαν στο σημείο και δεν είχε ήχο.

Το συγκεκριμένο βίντεο, όπως αναφέρεται στη New York Times, δεν έδειχνε τι συνέβαινε στο υπόγειο τούνελ, συνεπώς δεν θα μπορούσε να δει κάποιος αν ο Αλ Μπαγκντάντι έκλαιγε, όπως ισχυρίστηκε ο Τραμπ.

Οι πληροφορίες που μοιράστηκε στην ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος,  θα μπορούσαν να προέρχονται μόνο από τη λεπτομερή αναφορά των κομάντο της επιχείρησης. Εκπρόσωπος από το υπουργείο Άμυνας ανέφερε την Κυριακή ότι ο πρόεδρος Τραμπ κατά πάσα πιθανότητα μίλησε απευθείας με κάποιον κομάντο μετά το πέρας της επιχείρησης.

Όπως αναφέρει η New York Times, τα άτομα που έδωσαν τις συγκεκριμένες πληροφορίες επέλεξαν να μείνουν ανώνυμα, καθώς δεν έχουν άδεια να μιλήσουν δημοσίως για την επιχείρηση.

Ωστόσο, επεσήμαναν πως ο Τραμπ δεν θα μπορούσε να έχει διάλογο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και του θανάτου του Αλ Μπαγκντάντι. Επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί αν το σκυλί που κυνήγησε τον Μπαγκντάντι μέσα στο τούνελ φορούσε κάμερα.
 

Πηγή: New York Times