Ταξίδεψε με τον Μπέζος στο διάστημα και δεν έχει ψωνίσει πότε από την Amazon!

Ο 18χρονος Ολλανδός, που έγινε ο νεότερος ταξιδιώτης του διαστήματος στον κόσμο αυτήν την εβδομάδα, εξέπληξε τον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος κατά τη διάρκεια της πτήσης λέγοντάς του ότι δεν έχει ποτέ παραγγείλει κάτι από το Amazon.com.

Ο Όλιβερ Ντέιμεν, φοιτητής Φυσικών Επιστημών, συνόδευσε τον Μπέζος, τον αδελφό του Μαρκ Μπέζος και την 82χρονη αεροπόρο Ουάλι Φανκ, τον γηραιότερο άνθρωπο που ταξίδεψε στο διάστημα, σε ένα ταξίδι 10 λεπτών, πέραν της ατμόσφαιρας της Γης.

Ο Τζεφ Μπέζος ίδρυσε την εταιρεία Blue Origin πουλώντας μετοχές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία του, τον κολοσσό διαδικτυακού εμπορίου Amazon.

«Είπα στον Τζεφ ότι στην πραγματικότητα δεν έχω ποτέ αγοράσει κάτι από την Amazon», είπε στο Ρόιτερς ο Ντέιμεν, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα από το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ. «Κι εκείνος ήταν σαν να λέει "ωωω, έχει περάσει πολύς καιρός που άκουσα κάποιον να το λέει αυτό"».

Ο Ντέιμεν, ο οποίος επελέγη αφότου ένας άλλος υποψήφιος που έδωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για το ταξίδι, ακύρωσε τη συμμετοχή του την τελευταία στιγμή, έμαθε πως θα συμμετείχε στην πτήση, ενώ βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές στην Ιταλία.

«Μου τηλεφώνησαν και είπαν: Ενδιαφέρεσαι ακόμη;» και εγώ είπα «Ναι! Ναι! Ναι!».

Ο 18χρονος Ολλανδός είχε ονειρευτεί να ταξιδέψει στο διάστημα από τότε που ήταν παιδί και παρακολουθούσε κάθε εξέλιξη από τις εταιρείες εξερεύνησης του διαστήματος όπως την Blue Origin. Είχε πάρει το δίπλωμα του πιλότου σε μικρή ηλικία.

«Δεν είχαμε πληρώσει ούτε καν ένα ποσό κοντά στα 28 εκατομμύρια δολάρια, όμως είπαν πως με επέλεξαν, διότι ήμουν ο νεότερος και ήμουν επίσης πιλότος. Γνώριζα ήδη αρκετά πράγματα για αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ