Τα πορτρέτα των Σουλτάνων στο γραφείο Ερντογάν και η αλλαγή στην ιδεολογία της Τουρκίας

Αντικείμενο συζήτησης έχει αποτελέσει η επιλογή του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τοποθετήσει πορτρέτα Σουλτάνων στο γραφείο του καθώς μέσα από αυτή φαίνεται να διαγράφεται με γενικότερη κίνηση της Τουρκίας σε αλλαγή ιδεολογίας.

Συγκεκριμένα, σε φωτογραφίες μέσα από το προεδρικό γραφείο που δημοσιεύτηκαν σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στο περιθώριο τηλεδιάσκεψης του Τούρκου Προέδρου με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, παρατηρείται το πορτρέτο του Σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Αμπντούλ Χαμίντ, που μάλιστα φημολογείται πως αποτελεί και πρότυπό του.

Στις εικόνες παράλληλα διακρίνονται τα πορτρέτα κι άλλων  Σουλτάνων όπως ο Μωάμεθ ο Πορθητής ή Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής αλλά ακόμα και ένα κάδρο με τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Η επιλογή του Τούρκου Προέδρου να τοποθετήσει τα πορτρέτα των Σουλτάνων στο γραφείο του φαίνεται πως δείχνει την αλλαγή στην ιδεολογία σε κυβερνητικό επίπεδο καθώς παλαιότερα μια τέτοια επιλογή που παραπέμπει- αποτίει κατ’ ουσίαν φόρο τιμής στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από Πρόεδρο δεν υφίστατο ούτε σαν θεωρητικό σενάριο.
 

Πηγή: skai.gr