Κύπρος: Τα φίδια «ξύπνησαν» και... «τρύπωσαν» στο κανάλι Σίγμα - Τι να προσέξουμε αν αντιμετωπίσουμε φίδι - Βίντεο

Ο ιδιοκτήτης του Ερπετολογικού Κέντρου Κύπρου παρουσίασε κατά τη διάρκεια εκπομπής δύο είδη φιδιών, ένα θερκό, το οποίο αιχμαλώτισε σε ένα κοτέτσι, και έναν δρώπη

Λόγω της περιόδου αναμένονται περισσότερες εμφανίσεις φιδιών σε κατοικημένες περιοχές ανέφερε στο Μεσημέρι και Κάτι, στο κυπριακό κανάλι Σίγμα, ο ιδιοκτήτης του Ερπετολογικού Κέντρου Κύπρου, Γιάννης Αγγελή.

Εξήγησε ότι αυτές οι εμφανίσεις θα είναι αυξημένες λόγω των σκαμπανεβασμάτων του καιρού. «Με την κλιματική αλλαγή επηρεάζονται τα πάντα, αλλάζουν οι εποχές ζευγαρώματος και οι θερμοκρασίες». Πρόσθεσε ότι η εποχή του ζευγαρώματος κανονικά αρχίζει τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο. Διέψευσε ότι κατά την περίοδο αυτή τα φίδια γίνονται πιο επιθετικά, ωστόσο κυκλοφορούν περισσότερο τα αρσενικά σε αναζήτηση θηλυκών φιδιών. Επίσης, λόγω της μείωσης του πληθυσμού τους, τα αρσενικά αναγκάζονται να μετακινηθούν σε μεγαλύτερες αποστάσεις για να βρουν ταίρι.

Ο κ. Αγγελή παρουσίασε κατά τη διάρκεια της εκπομπής δύο είδη φιδιών, ένα θερκό, το οποίο αιχμαλώτισε σε ένα κοτέτσι, και έναν δρώπη.

Σε περίπτωση που συναντήσουμε ένα φίδι, σύστησε όπως απομακρυνθούμε σιγά σιγά προς αντίθετη κατεύθυνση. Σε καμιά περίπτωση δεν δοκιμάζουμε να τα σκοτώσουμε ή να τα αιχμαλωτίσουμε. Σε περίπτωση δαγκώματος έχουμε δύο με οκτώ ώρες για να πάμε στο νοσοκομείο και δεν κάνουμε απολύτως καμιά ενέργεια, όπως για παράδειγμα να το σκίσουμε ή να προσπαθήσουμε να ρουφήξουμε το δηλητήριο.  

Επεσήμανε ότι η φίνα όταν τσιμπήσει κάποιον αφήνει ένα ή δύο σημάδια. Τα άλλα φίδια από την άλλη, αφήνουν σημάδια από την άνω και κάτω γνάθο.

Πηγή: sigmalive.com
TAGS: Κύπρος