Τα περίεργα της ορκωμοσίας: Τα γάντια του Σάντερς, η φούστα της Γκάγκα και η τεράστια Βίβλος (pics)

Η τελετή της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν ολοκληρώθηκε χωρίς…φάλτσα, όμως δεν έλειψαν τα αξιοπερίεργα συμβάντα που σχολιάστηκαν ιδιαίτερα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Τα πλεχτά γάντια του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς τράβηξαν πάνω τους όλα τα βλέμματα. Ο Σάντερς, πρώην αντίπαλος του Μπάιντεν στις προκριματικές για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, ήταν μεταξύ των λίγων προσκεκλημένων στην τελετή, όπου ξεχώρισε λόγω της ενδυμασίας του: εμφανίστηκε με σκούρο χακί μπουφάν (και όχι με κοστούμι ή παλτό, όπως όλοι οι υπόλοιποι), τεράστια, μάλλινα γάντια με σχέδια και έναν κίτρινο φάκελο παραμάσχαλα.

«Ο Μπέρνι πήγε στην ορκωμοσία γιατί ήταν στο δρόμο του για το φαρμακείο», σχολίασε ένας χρήστης στο διαδίκτυο, που κατακλύστηκε από αστεία «μιμίδια» του 79χρονου γερουσιαστή. Η γυναίκα του αποκάλυψε όμως ότι το μπουφάν ήταν χριστουγεννιάτικο δώρο από τον γιο τους: «Ένα μπουφάν του Βερμόντ, γάντια του Βερμόντ, χιούμορ του Βερμόντ», είπε η Τζέιν Ο’Μίρα Σάντερς.

Στα ενδυματολογικά, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε και η τεράστια φούστα της Λέιντι Γκάγκα. Η σταρ της ποπ κατέλαβε τη σκηνή με την παράξενη δημιουργία του οίκου Σκιαπαρέλι, με πολλούς να σχολιάζουν ότι η φούστα είναι «τέλεια» για να τηρούνται οι αποστάσεις λόγω της πανδημίας.

Τεράστια όμως ήταν και η Βίβλος στην οποία ορκίστηκε ο Τζο Μπάιντεν, με τις κιτρινισμένες σελίδες, αφού ανήκει στην οικογένειά του από τα τέλη του 19ου αιώνα. Υπό ορισμένες γωνίες, η Βίβλος δείχνει αφύσικα μεγάλη.

Μετά την ορκωμοσία, ο τραγουδιστής της κάντρι Γκαρθ Μπρουκς έβγαλε το καουμπόικο καπέλο του και έψαλε α καπέλα τον ύμνο Amazing Grace. Όμως μετά, προφανώς από τον ενθουσιασμό του, ξέχασε όλους τους κανόνες: αντί να ξαναφορέσει τη μάσκα του, έσπευσε να χαιρετίσει δια χειραψίας τον πρόεδρο, την αντιπρόεδρο και τους προσκεκλημένους. Γνωστός για τις συντηρητικές απόψεις του, ο Μπρουκς όρμησε στο τέλος να αγκαλιάσει τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ