Συρία: Οι δυνάμεις του Άσαντ αναπτύσσονται στα τουρκικά σύνορα - Κινήσεις και από Τούρκους

Στα συροτουρκικά σύνορα, και συγκεκριμένα σε περιοχές της υπαίθρου της πόλης Καμισλί, ξεκίνησαν να αναπτύσσονται την Τρίτη στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Αφότου έφθασαν στα καθορισμένα σημεία, οι στρατιωτικές μονάδες άρχισαν να οχυρώνονται. 

Σύμφωνα το πρακτορείο, «οι μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού άρχισαν την Τρίτη να αναπτύσσονται στo Καμισλί στο πλαίσιο του ρόλου τους στην αποκατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή και στους κατοίκους».

Ο δημοσιογράφος του SANA ανέφερε ότι οι μονάδες του συριακού στρατού άρχισαν να αναπτύσσονται στο Καμισλί περνώντας από τις πόλεις al-Qahtanyia και al-Jawadyia, ξεκινώντας από την πόλη al-Hasaka.

Ανάλογες κινήσεις όμως πραγματοποιεί και η τουρκική πλευρά. Σύμφωνα πάντα με το SANA, «οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής την Τρίτη πρωί άρχισαν να φέρνουν στρατιωτικές ενισχύσεις στο χωριό Αλ Σούντα στην ύπαιθρο της πόλης Ρας αλ Άιν (δυτικά του Καμισλί), αφού εγκατέστησαν στρατιωτικές θέσεις σε αυτή». 

Σημειώνεται ότι ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι η κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) δεν έχει αποσυρθεί από τη σχεδιαζόμενη "ζώνη ασφαλείας" στη βορειοανατολική Συρία παρά τις συμφωνίες της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

 

Πηγή: skai.gr