Ο ΣΚΑΪ στα σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας: Οικογένειες με μικρά παιδιά φεύγουν για να γλιτώσουν τον πόλεμο

Αρκετοί εθελοντές έχουν μαζευτεί στα σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας προκειμένου να βοηθήσουν όσους φτάνουν. 

Ρουμάνοι πυροσβέστες έχουν πάει, επίσης, στο σημείο για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες με ασφάλεια. Δεκάδες πούλμαν φτάνουν κάθε τόσο με Ουκρανούς, κυρίως γυναικόπαιδια. Πάνω από 10 ξενοδοχεία έχουν προσφερθεί να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. 

Μια γυναίκα που μίλησε στην κάμερα του ΣΚΑΪ είπε ότι έχει αφήσει πίσω στην Ουκρανία τον άντρα της, τον πατέρα της και τον αδερφό της, οι οποίοι επέλεξαν να μείνουν για να πολεμήσουν, ενώ η ίδια με το παιδί της έχει σκοπό να πάει στην Ιταλία.

Η Ρουμανία θα στείλει προμήθειες και εξοπλισμό αξίας τριών εκατ. ευρώ στην Ουκρανία και έχει προσφερθεί να φροντίσει τραυματίες σε στρατιωτικά και πολιτικά νοσοκομεία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νταν Καρμπουνάρου.

Οι προμήθειες που θα σταλούν περιλαμβάνουν καύσιμα, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, στρατιωτικό εξοπλισμό, τρόφιμα και νερό, πρόσθεσε.

Σε συνεργασία με τις ουκρανικές συνοριακές αρχές, ρουμανικά ασθενοφόρα θα παραλάβουν παιδιά, εγκύους και ηλικιωμένους που περιμένουν σε μεγάλες ουρές να διασχίσουν τα σύνορα με τη Ρουμανία στο βορειοανατολικό σημείο διέλευσης Σίρετ, επιταχύνοντας τη διαδικασία.

Τοπικές αρχές σε συνοριακές χώρες έχουν ήδη στείλει λεωφορεία που μεταφέρουν τρόφιμα, κουβέρτες και χειμερινά ρούχα στο Σολοτβίνο και το Τσέρνβτσι στην άλλη πλευρά των συνόρων με την Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr