Συνεxίζεται το θρίλερ εξαφάνισης της τενίστριας Πενγκ Σουάι- Ο ΟΗΕ ζητά αποδείξεις ότι είναι καλά

Συνεxίζεται το θρίλερ εξαφάνισης της τενίστριας Πενγκ Σουάι- Ο ΟΗΕ ζητά αποδείξεις ότι είναι καλά

Ο ΟΗΕ ζήτησε σήμερα αποδείξεις ότι η κινέζα πρωταθλήτρια του τένις Πενγκ Σουάι, ο οποία έχει εξαφανισθεί αφού κατηγόρησε στις αρχές Νοεμβρίου έναν πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο της χώρας της ότι την εξανάγκασε να συνάψουν σεξουαλική σχέση, είναι καλά.

«Θα ήταν σημαντικό να έχουμε αποδείξεις για τον τόπο όπου βρίσκεται και να μάθουμε αν είναι καλά. Και ζητούμε επίμονα να διεξαχθεί με κάθε διαφάνεια έρευνα για τις κατηγορίες της για σεξουαλική επίθεση», δήλωσε μια εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Λιζ Τρόσελ, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

«Ζητούμε να διεξαχθεί έρευνα με κάθε διαφάνεια. Αυτό θα έπρεπε να γίνεται με όλες τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση», επέμεινε η εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως «οι σεξουαλικές επιθέσεις υφίστανται σε όλες τις κοινωνίες».

Η 35χρονη Πενγκ Σουάι κατηγόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί -ο οποίος στο διάστημα από το 2013 έως το 2018 ήταν ένας από τους επτά ισχυρότερους πολιτικούς της Κίνας- ότι την εξανάγκασε πριν από τρία χρόνια να έχουν σεξουαλική σχέση και στη συνέχεια την έκανε ερωμένη του.

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι είναι σημαντικό να ξέρουμε πού βρίσκεται και σε ποια κατάσταση βρίσκεται και να μάθουμε πώς πάει», επανέλαβε η Τρόσελ.

Εδώ και μερικές ημέρες, προσωπικότητες του παγκόσμιου τένις εκφράζουν την ανησυχία τους για την Πένγκ Σουάι στο Twitter, με το hashtag #WhereIsPengShuai.

Η κινεζική λογοκρισία διέγραψε και το παραμικρό ίχνος των κατηγοριών της τενίστριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ανάρτηση που είχε αρχικά γίνει στο Weibo (το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter) διαγράφηκε γρήγορα και το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την αυθεντικότητά της.

Έκτοτε η τενίστρια δεν έχει επικοινωνήσει απ' ευθειας ούτε έχει εμφανιστεί δημόσια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ