Συνελήφθη για απάτη ο πρώην συνεργάτης του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

Συνελήφθη για απάτη ο πρώην συνεργάτης του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

Ο Στιβ Μπάνον συνελήφθη κατηγορούμενος για απάτη μέσω διαδικτυακής εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων, δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο πρώην πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνελήφθη με την κατηγορία της διάπραξης απάτης σε σχέση με τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη της οικοδόμησης του συνοριακού τείχους ΗΠΑ-Μεξικού.

Η καμπάνια φέρεται να είχε συγκεντρώσει ποσό άνω των 25 εκατ. δολαρίων μέσω διαδικτυακού crowdfunding, μέρος των οποίων, με τη συνέργεια του Μπάνον, φέρονται να πέρασαν στα χέρια του ιδρυτή της καμπάνιας, Μπράιαν Κόλφατζ. 

Σύμφωνα με τους Εισαγγελείς, εξαπάτησαν εκατοντάδες χιλιάδες δωρητές ότι τα χρήματα θα κατευθύνονταν στη δημιουργία του τείχους που είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό για την ανάσχεση της παράνομης μετανάστευσης, ενώ στην πραγματικότητα περνούσαν στον έλεγχο του Κόλφατζ, ο οποίος τα χρησιμοποιούσε για κάλυψη "προσωπικών δαπανών πολυτελείας", όπως αναφέρεται στα έγγραφα της ομοσπονδιακής εισαγγελίας των ΗΠΑ.

Ο Μπάνον υπηρέτησε ως επικεφαλής στρατηγικός στον Λευκό Οίκο κατά τους πρώτους επτά μήνες της θητείας του Τραμπ.

Πριν από την ένταξή του στην προεδρική του εκστρατεία του Ντόναλτ Τραμπ, ο Μπάνον ήταν επικεφαλής του ιστότοπου της "εναλλακτικής δεξιάς" (ακροδεξιάς) στις ΗΠΑ Breitbart.

Πηγή: skai.gr