Συμφωνία για τα σιτηρά: Αναποφάσιστη ακόμα η Ρωσία για την επέκτασή της - Λήγει στις 18 Μαΐου

«Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το δικό μας κομμάτι της συμφωνίας...» δήλωσε ο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ

Αναποφάσιστη εξακολουθεί να είναι η Ρωσία όσον αφορά την επέκταση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας με την Ουκρανία η οποία θα λήξει στις 18 Μαΐου.

«Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το δικό μας κομμάτι της συμφωνίας… τώρα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πυροδότησε φόβους για παγκόσμια επισιτιστική κρίση όταν τα μεγάλα ουκρανικά λιμάνια αποκλείστηκαν από τα πολεμικά πλοία της Μόσχας. Τον Ιούλιο του 2022, υπογράφηκε η συμφωνία που επιτρέπει την επανεκκίνηση των εξαγωγών σιτηρών της Ουκρανίας, καθώς και ένα παράλληλο μνημόνιο για τις απρόσκοπτες ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων.

Ωστόσο, η Ρωσία έχει επανειλημμένα απειλήσει να αποσυρθεί από τη συμφωνία, ισχυριζόμενη ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια στις δικές της εξαγωγές τροφίμων.

Πηγή: skai.gr