Συμφωνία ΕΕ - Pfizer/BioNTech: Η Ευρώπη προς επάρκεια εμβολιασμών 

Ένα ακόμα μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση της επάρκειας εμβολιασμών στη γηραιά ήπειρο έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά και τη συμφωνία με την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech για τη διάθεση του εμβολίου της.

"Υπογράψαμε το 5ο μας συμβόλαιο με έναν κατασκευαστή εμβολίων, για να εξασφαλίσουμε ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα μελλοντικά εμβόλια για τους Ευρωπαίους", ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Επεσήμανε ότι έχουν εξασφαλιστεί 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις μελλοντικών εμβολίων και αναμένεται να ακολουθήσουν περισσότερες. 

"Αυτή η 5η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παράσχουμε σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία", δήλωσε από την πλευρά της η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Η κοινοπραξία Pfizer/BioNTech κατέθεσε και επισήμως αίτημα στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για την έγκριση του πειραματικού τους εμβολίου. 

Για μία ιστορική ημέρα έκανε λόγο σε μήνυμά του στο Twitter o διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά, ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν ώστε η επιστήμη να νικήσει.
 

 

 

 

Πηγή: skai.gr