Συγχαρητήρια Ερντογάν σε Μπάιντεν: Αποφασισμένος να συνεργαστεί με ΗΠΑ

Συγχαρητήρια Ερντογάν σε Μπάιντεν: Αποφασισμένος να συνεργαστεί με ΗΠΑ

Συνεχάρη, τελικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τη νέα αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για τη νίκη τους στις εκλογές.

Σε μήνυμά του ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters, η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ, μέσα στο επόμενο διάστημα, τονίζοντας ότι «η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία» μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσει να συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη. 

Η δήλωσή του:

«Αγαπητέ εκλεγμένε Πρόεδρε,

Ελπίζω ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι ευεργετικά για τον φιλικό και συμμαχικό λαό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Όπως έχουμε συζητήσει σε πολλές περιπτώσεις οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, είναι στρατηγικής φύσης, βασισμένες σε εδραιωμένα θεμέλια.

Σήμερα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο απαιτούν να αναπτύξουμε περαιτέρω και να ενισχύσουμε αυτές τις σχέσεις με βάση κοινά ενδιαφέροντα και αξίες.

Επαναλαμβάνω την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε στενά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ προς αυτήν την κατεύθυνση την προσεχή περίοδο και πιστεύω ότι η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία μεταξύ των χωρών μας θα συνεχίσει να συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη, στο μέλλον όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Σας συγχαίρω για την επιτυχία σας στις εκλογές και εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχές για την ειρήνη και την ευημερία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών.»

Πηγή: Reuters