Σβεν Μαρί: Ο «δικηγόρος του διαβόλου» Σαλάχ Αμπντεσλάμ ανέλαβε την υπόθεση της Εύας Καϊλή

«Παίρνω τη σκυτάλη» αναφέρει χαρακτηριστικά σε μήνυμά του ο Σβεν Μαρί - «Δεν θέλω μόνο να υπερασπίζωμαι θύματα» έχει ξεκαθαρίσει 

Ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ - ο μοναδικός εν ζωή από τους τζιχαντιστές που φέρεται ότι πραγματοποίησαν την επίθεση το 2015 - αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή στην υπόθεση διαφθοράς Qatargate στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Σβεν Μαρί ένας εξέχων δικηγόρος στο Βέλγιο, ανακοίνωσε στο POLITICO τη Δευτέρα ότι θα αναλάβει τη σκυτάλη από τον ελληνικής καταγωγής Αντρέ Ριζόπουλος, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την Καϊλί.

«Παίρνω τη σκυτάλη» ανέφερε χαρακτηριστικά σε μήνυμά του.

Ο πρώην δικηγόρος της κ. Καϊλή, επιβεβαίωσε στο POLITICO ότι δεν ήταν πλέον υπεύθυνος για την υπόθεσή της, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει γιατί συμβαίνει αυτό.

Ο Μαρί είναι ένας πολύ γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των -υψηλού προφίλ- πελατών του, όσο και λόγω των δημοσίων εμφανίσεών του.

Εκτός Βελγίου είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ήδη πριν από αυτή την υπόθεση, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» λόγω προηγούμενων πελατών του όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Η Μαρί είναι γνωστός ως ειλικρινής προσωπικότητα στα βελγικά μέσα ενημέρωσης, και έχει ξεκαθαρίσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει μόνο να υπερασπίζεται θύματα».
 

Πηγή: skai.gr