Στρατιωτική βοήθεια υποσχέθηκε ο Μακρόν στον Ζελένσκι

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντησή τους εχθές στο Παρίσι, ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Ουκρανός ομόλογός του, ζητούν επίσης να αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία μέσω νέων κυρώσεων.

Να αυξηθεί πίεση στη Ρωσία μέσω νέων κυρώσεων ζητούν σε κοινή ανακοίνωσή τους Εμανουέλ Μακρόν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε κοινή ανακοίνωσή τους, το κείμενο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση που είχαν εχθές το βράδυ, στο Παρίσι.

"Η Ουκρανία και η Γαλλία συμφωνούν ότι είναι ανάγκη να αυξηθούν οι πιέσεις που ασκούμε συλλογικά στη Ρωσία με νέες κυρώσεις προκειμένου να εξασθενήσει η δυνατότητα της χώρας αυτής να συνεχίσει τον παράνομο επιθετικό πόλεμό της", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε, τις επόμενες εβδομάδες,  η χώρα του να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει τάγματα του στρατού της Ουκρανίας με «δεκάδες» τεθωρακισμένα οχήματα και ελαφριά άρματα μάχης.

«Τις εβδομάδες που έρχονται, η Γαλλία θα εκπαιδεύσει και θα εξοπλίσει τάγματα [του ουκρανικού στρατού] με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και ελαφριά άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων AMX-10RC», διευκρινίζει η κοινή ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι το Παρίσι θα επικεντρώσει τις «προσπάθειές [του] στην υποστήριξη των δυνατοτήτων αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ