Στον Ισλαμικό κόσμο στρέφεται ο Ερντογάν για ρευστό - Βάζει «πλάτη» το Κατάρ στην Άγκυρα;

O Eρντογάν υποδέχεται στην Άγκυρα τον Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί. Τον μοναδικό του σύμμαχο (μαζί με Ρωσία) και κυριως μοναδικό χρηματοδοτη.  

Επιπλέον στον τουρκικό Τυπο υπάρχουν δημοσιεύματα πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν θα δίνουν βιζα εισόδου στους Τούρκους πολίτες. 

Αναμεσα στις χώρες που δεν θα δίνουν άδεια εισόδου ειναι της Συριας, Κενυας, Λιβύης, Υεμένης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah ο εμίρης του Κατάρ, Σέιχ Ταχμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι, έφτασε στην Τουρκία πριν από την έκτη συνεδρίαση της Ανώτατης Στρατηγικής Επιτροπής Τουρκίας-Κατάρ, η οποία θα συνεδριάσει σήμερα (την Πέμπτη) και της οποίας θα προεδρεύσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρτεζέπ Ταγίπ Ερντογάν από κοινού με τον εμίρη του Κατάρ.

Η επιτροπή θα συζητήσει μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση των τρεχόντων διμερών εμπορικών δεσμών 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (20 δισεκατομμύρια TL), κυρίως στον τομέα της ενέργειας, της άμυνας και των τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα υπογραφούν πολλές συμφωνίες συνεργασίας.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης περιφερειακές εξελίξεις όπως Συρία και Λιβύη σε διμερή συνάντηση, η οποία έχει προγραμματιστεί πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής.

Επτά συμφωνίες υπεγράφησαν στην τελευταία ανώτατη συνεδρίαση στρατηγικής επιτροπής μεταξύ των χωρών στις 25 Νοεμβρίου 2019.

Η Άγκυρα και η Ντόχα απολαμβάνουν ισχυρές σχέσεις, ειδικά από τον αποκλεισμό του 2017 που επιβλήθηκε από διάφορες χώρες του Κόλπου, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία.

Η Τουρκία και το Κατάρ έχουν ενισχύσει περαιτέρω τους στρατιωτικούς και οικονομικούς δεσμούς από τότε.

Πηγή: skai.gr