Στοκχόλμη: Κρατούσε τον γιο της φυλακισμένο στο διαμέρισμα για δεκαετίες

Η σουηδική αστυνομία συνέλαβε μια ηλικιωμένη γυναίκα που είναι ύποπτη ότι κρατούσε τον γιο της φυλακισμένο στο διαμέρισμά τους σε προάστιο της Στοκχόλμης για έως και τρεις δεκαετίες.

Αρνήθηκε τα όσα της καταλογίστηκαν και την οδυνηρή σωματική βλάβη αφού ο γιος, που ήταν πλέον περίπου 40 ετών, βρέθηκε τραυματισμένος και ζούσε σε σκωρία.

Φαίνεται ότι ανακαλύφθηκε από μια συγγενή την Κυριακή, αφού η μητέρα του αρρώστησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο 40χρονος υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο για τους τραυματισμούς του.

Η αστυνομία σφράγισε το διαμέρισμα στο Haninge, ένα νότιο προάστιο της πρωτεύουσας, για να πραγματοποιήσει την έρευνά της και αναζητά μάρτυρες, καθώς προσπαθούν να συνενώσουν αυτό που συνέβη.

Η γυναίκα, η οποία είναι 70 ετών, αναμένεται να παραμείνει υπό κράτηση ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Εάν βρεθεί ένοχη για φυλάκιση του γιού της στο διαμέρισμα, η αστυνομία λέει ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών.

Πώς βρέθηκε ο γιος;

Η συγγενής που ανακάλυψε τον γιο είπε ότι ήταν η αδερφή του και είχε πάει στο διαμέρισμα την Κυριακή το απόγευμα με τον σύντροφό της αφού άκουσε ότι η μητέρα ήταν στο νοσοκομείο, όπως είπε στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Είπε στη σουηδική τηλεόραση ότι είχε φύγει από το διαμέρισμα όταν ήταν έφηβος και έκτοτε δεν είχε δει τον αδερφό της.

Ως παιδί, είπε, είχε προσπαθήσει μάταια να γνωστοποιήσει στις αρχές τα γεγονότα προκειμένου να φροντίσουν για την ευημερία του παιδιού, το οποίο είχε σταματήσει το σχολείο όταν ήταν 11 ή 12 ετών.

Ανοίγοντας την ξεκλείδωτη πόρτα, είπε ότι βρήκε το διαμέρισμα στο σκοτάδι και υπήρχε άρωμα ούρων, φθοράς, βρωμιάς και σκόνης. Δεν υπήρχε καμία απάντηση όταν φώναξε «γεια», οπότε μπήκε και προχώρησε μέσα στην ακαταστασία.

Ακούγοντας έναν ήχο από την κουζίνα, είδε τον άνδρα να κάθεται σε μια σκοτεινή γωνία, φωτισμένη από μια λάμπα στον δρόμο έξω. Οι πληγές κάλυπταν τα πόδια του μέχρι τα γόνατά του.

Όταν την είδε, σηκώθηκε και ψιθύρισε ξανά το όνομά της. Είχε χάσει σχεδόν όλα τα δόντια του και η φωνή του ήταν θολωμένη, είπε.

Κατά κάποιο τρόπο την είχε αναγνωρίσει μετά από όλη την ώρα που είχε περάσει και δεν της φοβόταν.

Όταν ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί ειδοποίησαν την αστυνομία και η μητέρα συνελήφθη.

Η εισαγγελέας της Στοκχόλμης Έμμα Όλσον είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο άντρας χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

"Το μόνο σχόλιο για τo χρονικό διάστημα που το άτομο αυτό ‘φυλακίστηκε’ από τη μητέρα του είναι: είμαστε σίγουροι ότι ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα", δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας στο BBC.

"Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πόσα χρόνια. Αυτό είναι μέρος των ερευνών μας τώρα, για να λάβουμε τις λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το ακριβές χρονικό διάστημα."

Τι γνωρίζουμε για τη σχέση του 40χρονου με τη μητέρα του;

Νωρίτερα, η SVT ανέφερε την συγγενή - η οποία δεν αναγνωρίστηκε αμέσως ως αδερφή του - ότι η μητέρα ένιωθε άσχημα να χάσει ένα άλλο παιδί σε νεαρή ηλικία.

Όταν γεννήθηκε, ο νέος γιος του έδωσε το ίδιο όνομα. Ήθελε να επιστρέψει ο νεκρός γιος της και έγινε υπερβολικά προστατευτική.

"Είμαι ευγνώμων που πήρε βοήθεια και θα επιβιώσει", δήλωσε η συγγενής στην Expressen.
 

Πηγή: BBC