Στις κινεζικές ακτές ο τυφώνας «Μέγκι»

Ο τυφώνας Μέγκι, ο οποίος στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 10 ανθρώπων στις Φιλιππίνες, ανέκτησε μέρος της ισχύος του περνώντας από τα θερμά νερά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και κατευθύνεται προς τις ακτές της Κίνας ανατολικά του Χονγκ Κονγκ.

Δεν έχει ακόμα υπάρχει πλήρης αποτίμηση των ζημιών στις βόρειες Φιλιππίνες, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που συνεχίζουν να επικρατούν και των πολλών κλειστών δρόμων. Ο Μέγκι χαρακτηρίστηκε "σούπερ-τυφώνας" από τους μετεωρολόγους, και είχε ανέμους 250 χιλιομέτρων την ώρα όταν έπληξε τη νήσο Ισαβέλα την Δευτέρα. Κατά πληροφορίες έχουν καταστραφεί πολλά σπίτια.

"Μπορεί να χρειάζεται πολλοί άνθρωποι βοήθεια σε αυτές τις περιοχές, πρέπει να πάμε εκεί σήμερα και να εκτιμήσουμε πώς μπορεί η κυβέρνηση να τους βοηθήσει", δήλωσε η Κορασόν Σολίμαν, γραμματέας κοινωνικής πρόνοιας, σε συνέντευξή της σε εγχώριο ραδιοφωνικό σταθμό.

Η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών ανέφερε ότι κατά τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις έχουν καταστραφεί 105.00 τόνοι ρυζιού, 33.000 τόνοι καλαμποκιού και άλλες καλλιέργειες--η ζημιά για τη γεωργία εκτιμάται ότι ξεπέρασε το 1,5 δις πέσος [34 εκατ. δολάρια ΗΠΑ].

Ο τυφώνας, με ανέμους ταχύτητας 175 χ.α.ώ. στο κέντρο του, κινείται βορειότερα από ό,τι αναμενόταν και πλέον προβλέπεται να πλήξει τις Κινεζικές ακτές μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Ζιανγκζιού.
Πηγή: skai.gr