Στην Ουαλία ο βασιλιάς Κάρολος - Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα στο φέρετρο της Ελισάβετ

Παραστάτες στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ θα σταθούν το Σάββατο και τα οκτώ εγγόνια της, περιλαμβανομένου του νέου Πρίγκιπα της Ουαλίας Ουίλιαμ και του αδερφού του Δούκα του Σάσεξ Χάρι.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Την Ουαλία επισκέπτεται την Παρασκευή ο βασιλιάς Κάρολος Γ', τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο της επιχείρησης Εαρινή Παλίρροια.

Συνοδευόμενος από τη βασιλική σύζυγο Καμίλα, ο νέος μονάρχης θα παραστεί αρχικά το μεσημέρι σε δοξολογία και στη συνέχεια θα μεταβεί στο τοπικό κοινοβούλιο, τη Σένεντ.

Εκεί, όπως συνέβη στην αρχή της εβδομάδας σε Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία, θα δεχθεί συλλυπητήρια προσφώνηση από τον Πρόεδρο του τοπικού κοινοβουλίου. Ο Κάρολος θα προβεί αμέσως μετά σε ευχαριστήρια αντιφώνηση.

Έπειτα θα υποδεχθεί στο βασιλικό Κάστρο του Κάρντιφ την πολιτική ηγεσία της Ουαλίας και μετά θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Ουαλίας.

Το απόγευμα θα επιστρέψει στο Λονδίνο και θα δεχθεί θρησκευτικούς ηγέτες στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, στην αίθουσα υποδοχής όπου μέχρι την Τετάρτη αναπαυόταν το φέρετρο της Ελισάβετ.

Στις 7.30 τοπική θα συμμετάσχει σε μία ακόμα Αγρυπνία των Πριγκίπων, θα σταθεί δηλαδή για 15 λεπτά παραστάτης στο φέρετρο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ μαζί με τα τρία αδέρφια του στο Westminster Hall, όπου συνεχίζεται για δεύτερη πλήρη ημέρα το λαϊκό προσκύνημα.

Ήδη δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν αποχαιρετίσει από κοντά τη βασίλισσα Ελισάβετ. Η ουρά του κόσμου νωρίς το πρωί της Παρασκευής εκτεινόταν σε απόσταση σχεδόν οκτώ χιλιομέτρων, με εκτιμώμενο χρόνο αναμονής τουλάχιστον τις 11 ώρες.

Σύμφωνα με την Daily Mirror, εξάλλου, παραστάτες στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ θα σταθούν το Σάββατο και τα οκτώ εγγόνια της, περιλαμβανομένου του νέου Πρίγκιπα της Ουαλίας Ουίλιαμ και του αδερφού του Δούκα του Σάσεξ Χάρι.

Εντός της Παρασκευής, εξάλλου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον θα επισκεφθούν σε κέντρο εκπαίδευσης στο Σάρεϊ στρατιώτες από χώρες της Κοινοπολιτείας που μετέχουν στις τελετές αυτών των ημερών.