Στη Βαγδάτη ο Σχοινάς για τον τερματισμό «εργαλειοποίησης» των μεταναστών από Λευκορωσία

O Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς βρίσκεται σήμερα στη Βαγδάτη του Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής.

Η σημερινή επίσκεψη του Μ. Σχοινά στη Βαγδάτη είναι ο τρίτος σταθμός μιας περιοδείας σε χώρες εταίρους που είναι καθοριστικής σημασίας για τον τερματισμό της εργαλειοποίησης των μεταναστών από το καθεστώς της Λευκορωσίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Στη Βαγδάτη, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ιράκ Μουσταφά Αλ-Καντίμι, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Οτμάν αλ-Γανίμι. Θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Φουάντ Χουσεΐν.

«Η σημερινή επίσκεψη ακολουθεί τις εποικοδομητικές επισκέψεις στο Ντουμπάι και τη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα, όπου ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς χαιρέτισε την ισχυρή δέσμευση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των αρχών του Λιβάνου για την από κοινού αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Τόσο ο Λίβανος όσο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έλαβαν έκτοτε μέτρα για να σταματήσουν τα οργανωμένα ταξίδια στο Μινσκ, όπως και η τουρκική αρχή Πολιτικής Αεροπορίας. Η συριακή αεροπορική εταιρεία Cham Wings Airways ανακοίνωσε επίσης αναστολή των πτήσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ