Στη Νέα Υόρκη το πρώτο «διαβατήριο» εμβολιασμού στις ΗΠΑ

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης δείχνει το δρόμο για το ψηφιακό πιστοποιητικό; Το πρώτο «διαβατήριο εμβολιασμού» των ΗΠΑ είναι γεγονός, με «πεδίο εφαρμογής» στο λεγόμενο «Μεγάλο Μήλο». Το πρόγραμμα, που ονομάζεται «Excelsior Pass», είναι μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα επιτρέπει στους Νεοϋορκέζους να αποδεικνύουν την κατάσταση εμβολιασμού τους ή εάν έχουν κάνει πρόσφατα αρνητικό τεστ COVID-19, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκδηλώσεις και διάφορες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο σύμφωνα με τη New York Post.

«Όπως με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια στα κινητά για τις πτήσεις, οι κάτοχοι θα μπορούν είτε να εκτυπώσουν το πάσο τους είτε να το αποθηκεύσουν στα κινητά τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Excelsior Pass Wallet», εξηγεί το δελτίο Tύπου. 

«Κάθε πάσο θα έχει έναν ασφαλή κώδικα QR, τον οποίο οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις και χώροι μπορούν να σαρώσουν χρησιμοποιώντας μια συνοδευτική εφαρμογή για να επαληθεύσουν για αρνητικό τεστ COVID-19 ή για την απόδειξη εμβολιασμού». Τα δεδομένα κάθε ατόμου διατηρούνται πάντα ασφαλή και εμπιστευτικά. 

«Η εφαρμογή δεν θα εμφανίζει πληροφορίες για την υγεία του κατόχου της κατά τη σάρωση - θα εμφανίζει ένα πράσινο σημάδι μόνο εάν το άτομο έχει εμβολιαστεί ή έχει εξεταστεί και έχει βγει αρνητικός, ή ένα κόκκινο "Χ" εάν δεν το έχει κάνει. Σημαντικοί χώροι, όπως το Madison Square Garden και το Times Union Center, θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή την επόμενη εβδομάδα και στις 2 Απριλίου, το Excelsior Pass θα επεκταθεί σε «μικρότερους χώρους τέχνης, ψυχαγωγίας και εκδηλώσεων», ανέφερε το γραφείο του Κουόμο. 

Για να εγγραφούν στην εφαρμογή οι Νεοϋορκέζοι μπορούν να την κατεβάσουν και να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους εισάγοντας προσωπικά στοιχεία. Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα αντλήσει δεδομένα από το μητρώο εμβολιασμών της πολιτείας και από μια σειρά από εγκεκριμένες εταιρείες εξετάσεων για COVID-19. 

Πηγή: skai.gr