Στη φυλακή Βρετανός χάκερ στην Ισπανία- Παραβίαζε λογαριασμούς διασήμων στο Twitter

Η ισπανική δικαιοσύνη διέταξε σήμερα την προφυλάκιση ενός Βρετανού, που καταζητείται στις ΗΠΑ, οι οποίες τον κατηγορούν ότι χάκαρε λογαριασμούς Twitter επιχειρήσεων, πολιτικών προσωπικοτήτων και διασημοτήτων το 2020.

Η δικαιοσύνη «διέταξε την προφυλάκιση του Τζόζεφ Τζέιμς Ο΄ Κόνορ, ο οποίος καταζητείται από τις ΗΠΑ για το έγκλημα της εκβίασης», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος Τύπου δικαστηρίου της Μαδρίτης, που είναι επιφορτισμένο με τις εκδόσεις.

«Ο δικαστής εκτίμησε πως υπάρχει κίνδυνος διαφυγής λόγω της έλλειψης διασυνδέσεων (του άνδρα με την Ισπανία) και της σοβαρότητας των γεγονότων» που του προσάπτονται, συμπλήρωσε.

Ο 22χρονος Τζόζεφ Ο΄ Κόνορ συνελήφθη στην Ισπανία χθες, έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, οι οποίες τον υποψιάζονται ότι συμμετείχε στην πειρατεία 130 λογαριασμών στο Twitter γνωστών προσωπικοτήτων, τον Ιούλιο του 2020.

Η ομοσπονδιακή δικαιοσύνη των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του για αυτήν τη θεαματική επίθεση, στο στόχαστρο της οποίας βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές εκείνη την περίοδο, οι δισεκατομμυριούχοι Ίλον Μασκ και Μπιλ Γκέιτς και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ