Στα άκρα η κόντρα Ερντογάν-Ιμάμογλου για τη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης κόστους 11 δισ. δολαρίων

Στα άκρα φτάνει η κόντρα στο εσωτερικό της Τουρκίας μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου για την οικονομία. 

Αφορμή στάθηκε η υπόσχεση Ερντογάν για τη νέα διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, ένα έργο που κοστίζει τουλάχιστον 11 δισ. δολαρίων. Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης έχει εκφράσει την αντίθεσή του τόσο για οικονομικούς όσο και οικολογικούς λόγους εδώ και πολύ καιρό. 

Παρόλα αυτά ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει και λέει ότι με γινάτι, με πείσμα θα κάνουμε αυτό το έργο κι ας λένε όχι. «Ολοκληρώθηκαν όλες οι τεχνικές μελέτες της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, θα την κατασκευάσουμε με πείσμα. Ο σημερινός δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δεν καταλαβαίνει από τέτοιες δουλειές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Από την πλευρά του, ο Ιμάμογλου απαντά ότι η ατζέντα της κυβέρνησης πρέπει να εστιάσει στη φτώχεια και την ανεργία και σημειώνει ότι δε θέλει να μιλάει με ανθρώπους που κάνουν τις ίδιες ομιλίες κάθε πέντε χρόνια. 

«Είναι μια προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας. Δε γίνεται οτιδήποτε με πείσμα. Δεν απορώ, καθώς και δεν περιμένω κάτι από μια λογική που επαναλαμβάνει τις ίδιες ομιλίες που έχει κάνει πριν από 5 χρόνια. Δε θα παρασυρθώ», επισημαίνει ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. 
 

Πηγή: skai.gr