Στα 78 έφτασαν τα θύματα από την κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα

Ο επιβεβαιωμένος, προσωρινός απολογισμός των θυμάτων από την κατάρρευση της δωδεκαώροφης πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ, στη Φλόριντα, αυξήθηκε σήμερα σε 78 αφότου οι διασώστες περισυνέλλεξαν τις σορούς άλλων 14 ανθρώπων από τα ερείπια του κτιρίου, δήλωσε αξιωματούχος.

Οι έρευνες για σχεδόν δύο εβδομάδες στον σωρό των συντριμμιών αυτής που ήταν 12ώροφη πολυκατοικία μπροστά στη θάλασσα στην κοινότητα Σέρφσαϊντ δεν επέτρεψε να ανασυρθεί κανένας επιζών, πέρα από έναν έφηβο λίγες ώρες μετά την καταστροφή.

Μολαταύτα «προσευχόμαστε ακόμα για ένα θαύμα», δήλωνε χθες ο δήμαρχος του μικρού δήμου των 6.000 κατοίκων, ο Τσαρλς Μπερκέτ, διαβεβαιώνοντας ότι επιμένει να μην «έχει εγκαταλείψει όλες τις ελπίδες».

Τη 15η ημέρα επιχειρήσεων, τα μέλη των σωστικών συνεργείων τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη 01:20 – την ώρα που κατέρρευσε το μεγαλύτερο μέρος του κτηρίου.

«Η δουλειά συνεχίζεται με την ταχύτητα και με τη συναίσθηση του επείγοντος που είναι απαραίτητες», τόνισε η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, στην οποία υπάγεται διοικητικά η Σέρφσαϊντ.

«Εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο για να βρούμε τα θύματα και να επιτρέψουμε στις οικογένειες να τα πενθήσουν το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε η κυρία Λιβάιν Κάβα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αστυνομικοί και ιατροδικαστικοί έχουν επιφορτιστεί με το μακάβριο έργο της αναγνώρισης των πτωμάτων ή των ανθρωπίνων υπολειμμάτων για να ειδοποιηθούν οι συγγενείς των θυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ