Κλείσιμο

Σρντζάν Τζόκοβιτς: «Δεν είχα σκοπό να προκαλέσω αναστάτωση» - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το «φιλορωσικό» βίντεο

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Καμπέρα ζήτησε από τους διοργανωτές του Australian Open να αποσύρουν τη διαπίστευση του πατέρα του Σέρβου τενίστα

Συνεχίζονται στην Αυστραλία οι αντιδράσεις για την φωτογραφία του πατέρα του Σέρβου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς, με φιλάθλους -οπαδούς του Πούτιν, που κρατούσαν σημαίες και σύμβολα της Ρωσίας, με αναφορές στον πόλεμο στην Ουκρανία.  

Το βίντεο προκάλεσε τέτοια διαμάχη στην Αυστραλία, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός της χώρας Άντονι Αλμπανέζε να επαναλάβει την υποστήριξη της Αυστραλίας στην Ουκρανία και να επικρίνει τους υποστηρικτές της εισβολής της Ρωσίας.

Από την πλευρά του, ο Σρτζάν Τζόκοβιτς δεν πήγε σήμερα στο γήπεδο για τον ημιτελικό, - όπου ο γιος του νίκησε με 7-5, 6-1, 6-2 τον Τόμι Πολ - εξαιτίας του βίντεο που κυκλοφόρησε και παρακολούθησε τον αγώνα από το σπίτι.

Σε ανακοίνωσή του, ο πατέρας του Σερβου τενίστα αναφέρει ότι «ήμουν έξω με τους οπαδούς του Νόβακ όπως έκανα μετά από όλους τους αγώνες του γιου μου για να γιορτάσω τις νίκες του και να φωτογραφηθώ μαζί τους.

 Δεν είχα σκοπό να προκαλέσω όλο αυτό. 

Η οικογένειά μου έχει ζήσει τη φρίκη του πολέμου και ευχόμαστε μόνο ειρήνη.

Είμαι εδώ για να υποστηρίξω μόνο τον γιο μου. Δεν είχα σκοπό να προκαλέσω τέτοιους τίτλους ή αναστάτωση. Επέλεξα να παρακολουθήσω από το σπίτι», είπε ο Σρνζάν Τζόκοβιτς.

Σήμερα, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Καμπέρα ζήτησε από τους διοργανωτές του Australian Open να αποσύρουν τη διαπίστευση του πατέρα του Σέρβου τενίστα.
«Θα πρέπει να του αφαιρεθεί η διαπίστευσή του. Εναπόκειται στον Νόβακ και την ομάδα του να αναλάβουν την ευθύνη και να το διευθετήσουν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρεσβευτής Βασίλ Μιροσνίτσενκο. 
 

Πηγή: skai.gr