Αμετανόητος ο Σρέντερ: Κάνει διακοπές στη Μόσχα και ειρωνεύεται Γερμανό δημοσιογράφο

Μεταξύ άλλων, ο Σρέντερ ήταν επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ρωσικής Rosnef και είχε αποφασίσει τον Μάιο να παραιτηθεί από τη θέση του, ενώ είχε αναφέρει ότι είχε αρνηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom.

Μπορεί στη Γερμανία ο Γκέρχαρντ Σρέντερ να αντιμετωπίζεται από την κοινή γνώμη ως παρίας και να έχει περιπέσει σε δυσμένεια στο ίδιο το κόμμα του, ωστόσο ο ίδιος δείχνει με τη στάση του ότι… «πέρα βρέχει». 
Μάλιστα, ο πρώην καγκελάριος και πρώην επικεφαλής του SPD δεν δίστασε να ειρωνευτεί Γερμανό δημοσιογράφο του ntv... 

«Κάνω διακοπές εδώ για λίγες μέρες. Η Μόσχα είναι μια όμορφη πόλη», είπε στον ανταποκριτή του γερμανικού δικτύου Ντερκ Έμεριχ. Όταν ο δημοσιογράφος του επισήμανε ότι δεν βρισκόταν και τόσο μακριά από τα κεντρικά γραφεία της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου Rosneft, ο 78χρονος μάλιστα απάντησε: «Αλήθεια; Ω ναι, έτσι είναι, έχεις δίκιο!»

Μεταξύ άλλων, ο Σρέντερ διετέλεσε επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ρωσικής Rosnef και είχε αποφασίσει τον Μάιο να παραιτηθεί από τη θέση του, ενώ είχε αναφέρει ότι είχε αρνηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom.

Ο Σρέντερ διατηρούσε θέσεις σε ρωσικές εταιρείες του ενεργειακού τομέα γεγονός που είχε ενοχλήσει τους Γερμανούς, ενόχληση που μεταβλήθηκε σε οργή όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η Bundestag αποφάσισε να κλείσει το γραφείο του αφού εξακολουθεί να έχει επαφές με τη Ρωσία. Ωστόσο, ο πρώην καγκελάριος εξακολουθεί να δικαιούται σύνταξη και φύλαξη.
 

Πηγή: skai.gr