ΚΑΙΡΟΣ

Spiegel: Η Μέρκελ προτίθεται να αποχωρήσει από την καγκελαρία

«Η Άνγκελα Μέρκελ προτίθεται να αποχωρήσει από την καγκελαρία και να μην ολοκληρώσει την τρίτη θητεία της» υποστηρίζει το Spiegel, επικαλούμενο πηγή κοντά στη γερμανίδα καγκελάριο.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό στόχος της Μέρκελ είναι να αναλάβει γενική γραμματέας του ΟΗΕ ή πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αν όντως συμβεί αυτό, η Μέρκελ θα είναι ο πρώτος καγκελάριος από το 1949 που θα εγκαταλείψει οικειοθελώς το αξίωμά του.

Η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας (ανέλαβε το 2005) σκέφτεται να αποχωρήσει από το αξίωμά της προτού λήξει η τρίτη θητεία της και να γίνει η πρώτη καγκελάριος η οποία αφήνει στη μέση τη θητεία της προκειμένου να βάλει πλώρη για μεγαλύτερα αξιώματα, υποστηρίζει το περιοδικό σε άρθρο του που αναμένεται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην ατμομηχανή της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το Spiegel, η θητεία του Μπαν ολοκληρώνεται στα τέλη του 2016 ενώ του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις αρχές του 2017. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, για διάδοχός της προαλείφεται η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντε Λέγεν.
Πηγή: skai.gr