Σουδάν: Τουλάχιστον 52 νεκροί από τις πλημμύρες

"Συνολικά 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 25 τραυματίστηκαν λόγω των καταρρακτωδών βροχών και των πλημμυρών" από την αρχή της περιόδου των βροχών, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο SUNA.

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στο Σουδάν σκότωσαν τουλάχιστον 52 ανθρώπους και κατέστρεψαν χιλιάδες σπίτια από την έναρξη της περιόδου των βροχών τον Μάιο, μετέδωσε το Σάββατο κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Σφοδρές συνήθως είναι οι βροχοπτώσεις στο Σουδάν μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου. Τότε η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές πλημμύρες που προκαλούν ζημιές στα σπίτια, τις υποδομές και τις συγκομιδές.

"Συνολικά 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 25 τραυματίστηκαν λόγω των καταρρακτωδών βροχών και των πλημμυρών" από την αρχή της περιόδου των βροχών, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο SUNA, το οποίο επικαλείται τον 'Αμπντελ Τζαλίλ Αμπντελρεχίμ, εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Πολιτικής Προστασίας.

Ο αξιωματούχος είπε ότι 5.345 σπίτια καταστράφηκαν και άλλα 2.862 υπέστησαν ζημιές σε όλη τη χώρα. Δημόσια κτίρια, καταστήματα και γεωργικές εκτάσεις επλήγησαν επίσης.

Οι Πολιτείες του Νείλου, του Νότιου Νταρφούρ, του Βόρειου Κορντοφάν, του Νότιου Κορντοφάν είναι από τις πλέον πληγείσες, τόνισε.

Σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) εκτιμά ότι σχεδόν 38.000 άνθρωποι σε όλο το Σουδάν έχουν πληγεί από τις βροχές και τις πλημμύρες από την έναρξη της περιόδου των βροχών. Περίπου 314.500 άνθρωποι επλήγησαν στο Σουδάν κατά την περίοδο των βροχών το 2021, σύμφωνα με το OCHA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ