Σομαλία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από επίθεση σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τρεις δράστες, σκοτώθηκαν, όταν ισλαμιστές τρομοκράτες επιτέθηκαν σε ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους και την αστυνομία.

«Η επίθεση δεν έχει τελειώσει και ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί», είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ίσμαελ Μουκτάρ Ομάρ.

Μεταξύ των 12 θυμάτων είναι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, τρεις φρουροί ασφαλείας του ξενοδοχείου και 4 άμαχοι, εξήγησε στο dpa ο αστυνομικός Άχμεντ Μπασάνε.

Την ώρα που οι περισσότεροι επισκέπτες του τετραώροφου ξενοδοχείου διασώθηκαν, 28 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, έγινε γνωστό από τον επικεφαλής των τοπικών υπηρεσιών ασθενοφόρων Αμπντουλκαντίρ Αμπντιραμάν Αντάν.

Πέντε τρομοκράτες βρίσκονται πίσω από την επίθεση, για την οποία η τρομοκρατική οργάνωση Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη, με τους δύο δράστες που επέζησαν να παραμένουν εντός του ξενοδοχείου, σύμφωνα με τον Ομάρ.

Υπάρχουν φόβοι ότι οι τρομοκράτες κρατούν ομήρους, καθώς πολλοί από το προσωπικό του ξενοδοχείου παραμένουν εντός του κτιρίου, είπε ο Μπασάνε.

Πυροβολισμοί συνεχίζουν να αντηχούν από το εσωτερικό του Elite Hotel, που βρίσκεται στην παραλία Λίντο, καθώς το προσωπικό ασφαλείας και οι αστυνομικές δυνάμεις δίνουν μάχη εναντίον των ενόπλων, μέσα στο κτίριο.

Οι τρομοκράτες ξεκίνησαν την επίθεση με την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου στην είσοδο του ξενοδοχείου, ενώ μετά έκαναν έφοδο στο κτίριο, περιγράφει ο Μπασάνε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ