Κλείσιμο

Σολτς: «Ναι» στην ευρωπαϊκή έκτακτη εισφορά κατά της ενεργειακής κρίσης

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι το οικονομικό βάρος κατανέμεται σε όλους και δεν επιβαρύνει μόνο τους πελάτες των εταιρειών που έχουν συνάψει συμβάσεις με τον ρωσικό όμιλο Gazprom, ανέφερε ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στη FAZ.

Υπέρ της έκτακτης εισφοράς φυσικού αερίου, καθώς «με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι το οικονομικό βάρος κατανέμεται σε όλους και δεν επιβαρύνει μόνο τους πελάτες των εταιρειών που έχουν συνάψει συμβάσεις με τον ρωσικό όμιλο Gazprom», τάχθηκε ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στη FAZ.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην Frankfurter Allgemeine Zeitung που αναμετάδωσε η Deutsche Welle ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνουν «λαϊκές εξεγέρσεις» στη Γερμανία εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης τους ερχόμενους μήνες.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η Γερμανία είναι ισχυρή και η δημοκρατία στη χώρα σταθερή, ενώ τονίζει ότι «αν μείνουμε ενωμένοι ως χώρα και ως έθνος θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα».

Νωρίτερα, ο Σολτς είχε επικοινωνία με τη νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας για την ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση.

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν στη σπουδαιότητα της ενεργειακής ανθεκτικότητας και ανεξαρτησίας. Η πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία που έχει η διασφάλιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας στην Ευρώπη, καθώς και η προστασία των χωρών που κατέστησαν ευάλωτες από τον οικονομικό εκβιασμό της Ρωσίας», ανέφερε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Η Λιζ Τρας είπε επίσης στον Όλαφ Σολτς ότι επιθυμεί να διευρύνει την αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και να βρει μια λύση σε ζητήματα που αφορούν τους αμφιλεγόμενους κανόνες που διέπουν το εμπόριο με τη Βόρεια Ιρλανδία στη μετά το Brexit εποχή, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

Πηγή: skai.gr