Σολτς: «Ο Πούτιν πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία»

«Αυτή είναι η βάση για μια έναρξη των συνομιλιών» υποστήριξε ο γερμανός Καγκελάριος σε συνέντευξή του στο CNN

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο CNN είπε ότι είναι «αναγκαίο» ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν να καταλάβει ότι δεν θα κερδίσει τον πόλεμο της Ουκρανίας και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

«Κατά την άποψή μου, είναι απαραίτητο ο Πούτιν να καταλάβει ότι δεν θα πετύχει με αυτή την εισβολή και την ιμπεριαλιστική του επιθετικότητα – ότι πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματα», είπε ο Όλαφ Σολτς στη συνέντευξή του. «Αυτή είναι η βάση για μια έναρξη των συνομιλιών» πρόσθεσε.

«Αν κοιτάξετε την πρόταση των Ουκρανών, είναι εύκολο να καταλάβετε ότι είναι έτοιμοι για ειρήνη», υπογράμμισε. «Κάτι πρέπει να γίνει, και αυτό πρέπει να γίνει από τον Πούτιν».

Όταν ρωτήθηκε εάν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου – συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας η Ουκρανία να μην ανακαταλάβει την Κριμαία ή τμήματα της περιοχής του Ντονμπάς – ο Σολτς απάντησε ότι δεν θα ληφθεί καμία απόφαση χωρίς τη συμβολή του Κιέβου.

«Είπαμε (στην Ουκρανία) ότι μπορούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εργάζονται ώστε να σημειώσουν πρόοδο σε όλα τα κριτήρια που απαιτούνται για να γίνει αυτό. Νομίζω ότι γνωρίζουν ότι είμαστε έτοιμοι να οργανώσουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο εγγυήσεων ασφάλειας για τη χώρα, σε περιόδους ειρήνης, που θα έρθουν, αλλά δεν έχουμε φτάσει μέχρι εκεί» δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όλαφ Σολτς επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή τον Λευκό Οίκο για να συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπαίντεν, ο οποίος επαίνεσε τον καγκελάριο για την «στρατιωτική υποστήριξη» της Γερμανίας στην Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr