ΚΑΙΡΟΣ

Θύμα βιασμού από μοναχούς στην Σκωτία κέρδισε αποζημίωση-ρεκόρ μετά από 40 χρόνια

Ένας άνδρας που είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού επανειλημμένως από μοναχούς σε οικοτροφείο στη Σκωτία κατάφερε να κερδίσει αποζημίωση-ρεκόρ 40 χρόνια μετά.

Ο 54χρονος άνδρας έλαβε αποζημίωση 1,4 εκατ. λίρες. Στην κατάθεσή του ανέφερε πως και ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος αδερφός του είχε πέσει θύμα των ίδιων ατόμων στο χριστιανικό σχολείο «Τhe Christian Brothers».

Το 2016 ο Αδελφός Φάρελ καταδικάστηκε για κακοποίηση σε 5 χρόνια φυλάκισης και ο Αδελφός Κέλι σε 10 χρόνια. Η υπόθεση αφορούσε κακοποιήσεις παιδιών ηλικίας 11-15 ετών, ενώ στον Φάρελ απαγγέλθηκαν 4 κατηγορίες και στον Κέλι 6. Ο τρίτος μοναχός που εμπλεκόταν πέθανε πριν προλάβουν οι αρχές να τον ερευνήσουν.

Σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει πριν 40 χρόνια το θύμα, οι μοναχοί είχαν βάλει στόχο ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, στο οποίο ήταν και ο ίδιος, και το είχαν ονομάσει το «αγαπημένο δωμάτιο αγοριών».

Ο άνδρας, που έπεσε θύμα, το 1980 ήταν μόλις 12 ετών. Τον ένα χρόνο που έμεινε στο οικοτροφείο έπεσε θύμα βιασμού, κακοποίησης και ξυλοδαρμού και από τους τρεις μοναχούς.

Για την δικαίωσή του, έστω και μετά από 40 χρόνια, δήλωσε: «Επιτέλους, μετά από 40 χρόνια, νιώθω ότι με αναγνώρισαν και οι υπεύθυνοι εκτέθηκαν.»
 

Πηγή: news.sky.com