Σκάνδαλο Theranos: 11 χρόνια κάθειρξη για την Elizabeth Holmes – Θα «υποδεχτεί» το δεύτερο παιδί της πίσω από τα κάγκελα

Η ίδια έχοντας την ικανότητα της πειθούς και υιοθετώντας τον κώδικα ντυσίματος του Στιβ Τζομπς κατάφερε να γοητεύσει τους επενδυτές και να τους εξαπατήσει 

Η Ελίζαμπεθ Χολμς είναι έγκυος και θα υποδεχτεί το δεύτερο παιδί της πίσω από τα κάγκελα. Η 38χρονη ιδρύτρια της Theranos περιμένει το δεύτερο μωρό της, όπως αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα, σύμφωνα με τους «New York Times». Η Ελίζαμπεθ Χολμς καταδικάστηκε σε περισσότερα από 11 χρόνια φυλάκιση για εξαπάτηση επενδυτών.

Η Χολμς ήταν η ιδρύτρια της Theranos, της εταιρείας που υποστήριζε ότι έχει εφεύρει μία νέα καινοτόμα ιατρική συσκευή, η οποία μπορούσε να πραγματοποιήσει δεκάδες πολύπλοκες εξετάσεις αίματος με λίγες μόνο σταγόνες αίμα.

Απέσπασε πολύ γρήγορα την προσοχή της Σίλικον Βάλει, της Wall Street, της ιατρικής κοινότητας και των ΜΜΕ. Θεωρούσαν πως φέρνει κάτι το επαναστατικό. Αποδείχθηκε ότι είχε απλώς εξαπατήσει επενδυτές, αλλά και ασθενείς: Τα αποτελέσματα των εξετάσεων με την ιατρική συσκευή της ήταν εντελώς αναξιόπιστα.

Η Elizabeth Holmes σπούδασε στο Στάνφορντ χημικός μηχανικός. Και παρά το γεγονός ότι στο πρώτο έτος αρίστευσε και κέρδισε υποτροφία 3.000 δολαρίων, δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές της. Παράτησε το Στάνφορντ για να ιδρύσει την δική της start up.

Παρά τις αρχικές δυσκολίες που συνάντησε, έχοντας την ικανότητα της πειθούς και υιοθετώντας τον κώδικα ντυσίματος του Στιβ Τζομπς -εμφανιζόταν συχνά με μαύρο ζιβάγκο- κατάφερε να γοητεύσει τους επενδυτές. Έως τα τέλη του 2010 είχε ήδη αντλήσει κεφάλαια 92 εκατ. δολαρίων και ήταν γνωστό όνομα στους κύκλους της Σίλικον Βάλεϊ.

Έως το 2014 εκείνη ήταν στα εξώφυλλα των Fortune, Forbes, Times και στη λίστα των επενδυτών και μελών του Δ.Σ. της Theranos συναντούσε κανείς ονόματα όπως Χένρι Κίσινγκερ, Ρούπερτ Μέρντοχ, Κάρλος Σλιμ, Λάρι Έλισον.

Η τεράστια φούσκα που είχε δημιουργήσει έσπασε με μία σειρά από ρεπορτάζ της «Wall Street Journal» το 2015 και ενώ η Theranos είχε ήδη αξία 9 δισ. δολαρίων. Η αμερικανική εφημερίδα αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα η «θαυματουργή» συσκευή της Theranos ήταν μια απάτη. 

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που απέκτησαν οι «Times», έμεινε έγκυος μετά την καταδίκη της τον Ιανουάριο. Η Χολμς, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο ενός ντοκιμαντέρ του HBO, καθώς και μιας μίνι σειράς του Hulu με πρωταγωνίστρια την Amanda Seyfried, καλωσόρισε το πρώτο της παιδί τον Αύγουστο του 2021, πριν ξεκινήσει η ποινική της δίκη.

Η εγκυμοσύνη αυτή αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο τον Μάρτιο του 2021, όταν ο συνήγορός της και οι εισαγγελείς κατέθεσαν δικαστικά έγγραφα, ζητώντας από δικαστή να μεταθέσει την ημερομηνία έναρξης της δίκης της, δεδομένου ότι η γέννα ήταν τον Ιούλιο.

Πηγή: skai.gr