Σίσι μετά το κάλεσμα επέμβασης της Λιβυκής βουλής: Θα υποστηρίξω τη βούληση των Λίβυων

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι διεμήνυσε την Πέμπτη, μιλώντας σε αντιπροσωπεία φυλάρχων της Λιβύης, ότι η Αίγυπτος στοχεύει «να υποστηρίξει την ελεύθερη βούληση του λαού της Λιβύης», ανέφερε ο εκπρόσωπός του Μπασάμ Ράντι. Η δήλωση Σίσι γίνεται λίγες μέρες μετά την απόφαση - κάλεσμα του λιβυκού κοινοβουλίου να καλέσει την Αίγυπτο να επέμβει στρατιωτικά για να αντιμετωπίσει την «τουρκική κατοχή» στη χώρα.

Η σύσκεψη του αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Aλ Σίσι με φυλάρχους της Λιβύης διεξάγεται στο Κάιρο με το σύνθημα – μήνυμα «Αίγυπτος και Λιβύη… ένας λαός, μια μοίρα».

«Ο κύριος στόχος των αιγυπτιακών προσπαθειών ως προς τη Λιβύη, σε όλα τα επίπεδα, είναι να υποστηρίξει την ελεύθερη βούληση του λαού της Λιβύης για να επιτευχθεί ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τις μελλοντικές της γενιές» τόνισε χαρακτηριστικά o αλ Σίσι στους λιβύους φυλάρχους.

Η αντιπροσωπεία των ηγετών λιβυκών φυλών έφτασε στο Κάιρο την Τετάρτη για να συζητήσει με τον αιγύπτιο πρόεδρο τρόπους να ξεπεραστεί η κρίση που έχει βυθίσει στο χάος τη χώρα. Οι φύλαρχοι εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο της Αιγύπτου και τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να παρέμβουν στη χώρα τους για να προστατεύσουν την εθνική κυριαρχία της, ανακοίνωσε η αιγυπτιακή προεδρία.

Πηγή: skai.gr