Σήμερα η συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν: Το παζάρι για το μέλλον των S-400 και οι προσδοκίες της Άγκυρας για τα F-35

Η Τουρκία σχεδιάζει να πουλήσει τους S-400 σε κάποια από τις χώρες του Κόλπου, ωστόσο για να μπορέσει να το κάνει αυτό χρειάζεται η έγκριση του Ρώσου προέδρου

Ερντογάν - Πούτιν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συναντήσει σήμερα τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια προγραμματισμένη συνάντηση στην οποία αναμένεται - σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη - να συζητηθεί και το ζήτημα των ρωσικών S-400 που διαθέτει η Άγκυρα.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα υπήρξαν δημοσιεύματα ότι η Τουρκία σχεδιάζει να πουλήσει τους S-400 σε κάποια από τις χώρες του Κόλπου, ωστόσο για να μπορέσει να το κάνει αυτό η Τουρκία χρειάζεται η έγκριση του Ρώσου προέδρου, ο οποίος ο ίδιος έχει πουλήσει στην Τουρκία το αντιαεροπορικό σύστημα S-400. Η Άγκυρα θέλει να πουλήσει το ρωσικό σύστημα για να μπορέσει να αγοράσει τα αμερικανικά F-35.

Επισημοποιήθηκε η συμμαχία Τουρκίας - Σαουδικής Αραβίας - Πακιστάν

Εν τω μεταξύ, υπάρχει άλλη μια συμμαχία, η αμυντική συμμαχία της Μέκκας. Χθες Δευτέρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, μαζί με άλλους Τούρκους αξιωματούχους και με τους ομολόγους τους από το Πακιστάν και τη Σαουδική Αραβία, συνεδρίασαν στην Κωνσταντινούπολη και «βάφτισαν» τη συμμαχία ως αμυντική συμμαχία της Μέκκας.

Επίθεση Φιντάν στον Νετανιάχου: «Είναι εγκληματίας, γενοκτόνος, κοινός εχθρός της ανθρωπότητας»

Παράλληλα, ο Φιντάν εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, σημειώνοντας ότι «είναι εγκληματίας, γενοκτόνος, κοινός εχθρός της ανθρωπότητας».

Ειδικότερα, ο Φιντάν σημείωσε: «Καταρχάς, πρέπει να υπογραμμίσουμε το εξής: Ο Νετανιάχου, το υπογραμμίζω, ο Νετανιάχου, έχει καταστεί κοινός εχθρός της ανθρωπότητας, της διεθνούς κοινότητας και της διεθνούς ασφάλειας. Ένας εγκληματίας, ένας γενοκτόνος. Σε αυτό το σημείο δεν είναι άνθρωπος που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά στα υπόψη. Το βασικό ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται ο Νετανιάχου είναι η διεθνής κοινότητα, το διεθνές σύστημα. Γιατί ο Νετανιάχου, η νοοτροπία του και η γενοκτονική ομάδα που κινείται μαζί του, αποτελούν απειλή όχι μόνο για την Τουρκία, αλλά για ολόκληρη την παγκόσμια ασφάλεια. Είναι μεγάλο λάθος να θεωρούμε ότι αυτό είναι απλώς πρόβλημα της Τουρκίας. Επομένως, η διεθνής κοινότητα πρέπει να επιτελέσει πλέον το καθήκον που μέχρι σήμερα δεν έχει επιτελέσει, να σταματήσει αυτόν τον εγκληματία, αυτόν τον γενοκτόνο και να αποτρέψει πλέον την πρόκληση περαιτέρω ζημίας αυτόν στο Ισραήλ, στον εβραϊκό λαό και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτός ο εγκληματίας, που απολαμβάνει να χύνεται παλαιστινιακό και μουσουλμανικό αίμα, πρέπει πλέον να σταματήσει».

Πηγή: skai.gr
7 0 Bookmark

Απόρρητο