Σι: «Κίνα και Μόσχα μοιράζονται παρόμοιους στόχους» - «Σας ζηλεύουμε» απαντά ο Πούτιν

Ο Σι εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα του για την επανεκλογή του Πούτιν στις επόμενες εκλογές ενω ο Ρώσος πρόεδρος σε δηλώσεις του στο Κρεμλίνο, χαιρέτισε την πρόταση του Πεκίνου να τερματιστεί η «οξεία κρίση» στην Ουκρανία

Η Κίνα και η Ρωσία «μοιράζονται παρόμοιους στόχους», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα Δευτέρα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μόσχα.

«Είναι αλήθεια ότι και οι δύο χώρες μας μοιράζονται τους ίδιους, ή κάποιους παρόμοιους στόχους. Έχουμε καταβάλει προσπάθειες για την ευημερία των αντίστοιχων χωρών μας... μπορούμε να συνεργαστούμε και να εργαστούμε μαζί για να επιτύχουμε τους στόχους μας», είπε ο Σι Τζινπίνγκ και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να επισκεφθώ ξανά τη Ρωσία, μετά από πρόσκλησή σας. Και ότι η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα που επισκέφτηκα μετά την επανεκλογή μου ως Πρόεδρος της Κίνας» υπογράμμισε.

Πούτιν - Σι

Ο Σι εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα του για την επανεκλογή του Πούτιν στις επόμενες εκλογές.

«Γνωρίζω ότι οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία είναι το επόμενο έτος. Η ανάπτυξη της Ρωσίας έχει βελτιωθεί σημαντικά υπό τη σταθερή σας ηγεσία. Πιστεύω ότι ο ρωσικός λαός θα συνεχίσει να σας υποστηρίζει σθεναρά», είπε.

Επίσης, ο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η χώρα του «τιμά πολύ» τους δεσμούς Κίνας-Ρωσίας και ότι και οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν για να εκπληρώσουν τους αναπτυξιακούς τους στόχους.

Πούτιν - Σι

Πούτιν: Χαιρετίζουμε την πρόταση να τερματιστεί η «οξεία κρίση» στην Ουκρανία

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος σε δηλώσεις του στο Κρεμλίνο, χαιρέτισε την πρόταση του Πεκίνου να τερματιστεί η «οξεία κρίση» στην Ουκρανία και τόνισε ότι βλέπει το σχέδιο με σεβασμό.

«Γνωρίζετε ότι είμαστε πάντα έτοιμοι για διαπραγματεύσεις και θα συζητήσουμε όλες αυτές τις ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των προτάσεών σας» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Ρωσία «ζηλεύει ελαφρώς» την ταχεία ανάπτυξη της Κίνας τις τελευταίες δεκαετίες.

Πηγή: skai.gr